Wie is Paul van der Ven

Pastor Van der Ven gaat regelmatig voor in een eucharistieviering in onze parochie. Hij is priester van het aartsbisdom Utrecht. We hebben hem gevraag zich voor te stellen.

 

Mijn naam is Paul van der Ven, geboren op 15 oktober 1949. Eind jaren negentig ben ik enige tijd ingesprongen als voorganger in Cothen en soms ook in Wijk bij Duurstede. Sommigen van u ken ik nog uit die tijd. Nu heeft men opnieuw gevraagd of ik eens in de maand op zaterdagavond wil voorgaan, soms in Wijk of, als dat nodig is ook wel in Cothen. Ik doe dat heel graag, want ik bewaar aan de twee kerken een heel goede herinnering.

Momenteel werk ik als pastor in het ziekenhuis van Tiel, nadat ik van 1977 tot 1997 als benedictijn geleefd heb in het klooster van de Slangenburg. Daar ben ik ook in 1987 door kardinaal Simonis tot priester gewijd.

Voordat ik intrad studeerde ik rechten in Utrecht en werkte enkele jaren als jurist op het Bureau van de universiteit. Maar de roeping tot religieus leven en priesterschap won het van een gewone loopbaan.

Het evangelie bij de mensen brengen, zo dat het hun hart verwarmt, hun handen sterkt tot gerechtigheid en hun verstand verlicht, om goed te kunnen zien waar het op aan komt; dat zie ik als de taak van de parochiegemeenschap. De kerkdiensten in het weekend en bij gelegenheden als doop, rouw en trouw zijn de harteklop van dat proces. Daarin voorgaan is een voorrecht. Ik hoop dat samen met u de komende tijd te mogen gaan doen.

 

Paul van der Ven

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?