Kindereditie The Passion of Christ 2019

Bijna 300 kinderen van 2 basisscholen in Wijk bij Duurstede en 2 uit Cothen en Langbroek waren bij de speciale uitvoering van The Passion of Christ!

Vorig jaar ontstond het idee om naast The Passion of Christ op dinsdagavond ook een speciale versie te maken en die aan de basisscholen in Wijk bij Duurstede aan te bieden.
Dit jaar deden we dat opnieuw en opnieuw was het welkom bij de scholen. Jammer was wel, dat de groepen 8 open die dag een eindtoets hadden. Die konden helaas niet komen. Er kwamen desondanks toch weer zoveel kinderen dat we deze speciale editie twee keer hebben moeten uitvoeren.

Met aangepaste liederen en een aangepaste tekst werden de kinderen meegenomen in dit prachtige verhaal. Hun beleving was zo mogelijk nog intenser dan die van de volwassenen op de avond ervoor. De nodige emoties kwamen los en daar waar mogelijk werd uit volle borst meegezongen.

Aan het einde staken de kinderen een kaarsj aan bij het kruis.
Deze kaarsjes worden de komende vieringen elke keer weer aangestoken.

 

Annemieke Bosman en Carole van Ginkel vertelden het Verhaal in een versie die speciaal voor deze gelegenheid was geschreven op basis van het verhaal wat op dinsdagavond is verteld.

Alle spelers van de “grote” Passion en de leden van het koor Face to Face hadden zich vrijgemaakt om hieraan mee te kunnen doen. Ook nu was weer de oproep van Barabas een kippenvel moment…

(de foto’s zijn van vorig jaar, we hebben nog geen gelegenheid gehad nieuwe foto’s uit te zoeken)

 

3 thoughts on “Kindereditie The Passion of Christ 2019”

  1. De beleving, het enthousiasme en de betrokkenheid van de kinderen maakt de Kinderpassion tot een bijzondere en indrukwekkende uitvoering. Heel inspirerend!

  2. De beleving, het enthousiasme en de betrokkenheid van de kinderen maakt de Kinderpassion tot een bijzondere en indrukwekkende uitvoering. Heel inspirend en mooi!

  3. De beleving, het enthousiasme en de betrokkenheid van de kinderen maakt de Kinderpassion tot een bijzondere en indrukwekkende uitvoering. Mooi en heel inspirend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.