Kandidaat-priester voor ons parochieverband!

Wouter de Paepe (29 jr.) stelt zichzelf voor:

‘Geboren in Zoetermeer, getogen in Almelo en afkomstig uit een Zeeuws-Vlaamse familie heb ik al vroeg heel wat van Nederland gezien. Na mijn middelbare school ben ik natuurkunde gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Het afstudeeronderzoek, op het gebied van nanotechnologie, heb ik verricht in het Italiaanse Bologna. Na het behalen van mijn docentengraad heb ik vervolgens natuurkundeles gegeven in het voortgezet onderwijs.

    

In 2004 ben ik begonnen aan de priesteropleiding van het Ariënskonvikt te Utrecht. Deze opleiding heb ik recentelijk afgerond. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar ontwikkelingen in de christologische denkbeelden van Gregorius van Nazianze, een Griekse kerkvader.

 

De bisschop heeft mij vervolgens naar het parochieverband van de Krommerijnstreek gezonden, waar ik ga wonen op de pastorie in Wijk bij Duurstede. Mijn werkadres is op de pastorie in Houten. Het is mijn eerste benoeming in het pastoraat. Op 12 december 2009 zal ik diaken gewijd worden, waarna de priesterwijding volgt op 29 mei 2010.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?