Dringend nodig: vervoer voor kinderen voor de taalklas…

Vervoer basisschoolkinderen naar de taalklas

Op een reguliere basisschool is vaak geen capaciteit en specifieke kennis voor de begeleiding van met name vluchtelingkinderen. Om die reden hebben de scholen de koppen bij elkaar gestoken en binnen een paar weken een locatie en leerkracht gevonden die deze taak op zich neemt.

In een leslokaal van de Horn aan de David van Bourgondiëweg is binnen korte tijd een lokaal ingericht en leerkracht Chantal Heusden richt zich in haar lessen volledig op het aanleren van de Nederlandse taal. Dit doet zij vier ochtenden per week aan momenteel 13 leerlingen van verschillende nationaliteiten.

Voor het vervoer van kinderen in de basisschoolleeftijd voor die taalklas hebben we dringend behoefte aan vrijwilligers.

Op 29 februari jl is de taalklas aan de David van Bourgondiëweg geopend.
(Vluchtelingen-)Kinderen die nog maar kort in Nederland zijn krijgen hier gedurende 4 ochtenden per week intensief les, zodat zij de Nederlandse taal zo snel mogelijk beheersen en dan volop mee kunnen doen met alle lessen op hun eigen basisschool.
In de middag gaan de kinderen naar die eigen school, waardoor zij ook contact krijgen met hun leeftijdgenootjes in hun eigen woonomgeving.

Met name voor de kinderen uit Cothen hebben wij per direct behoefte aan een aantal vrijwilligers die (op dit moment drie) kinderen met de auto naar Wijk bij Duurstede kunnen brengen (8.45 u), om hen einde ochtend (12.00 u) weer daar ophalen om hen naar hun eigen school in Cothen brengen.

Ook voor kinderen uit Wijk bij Duurstede kan het noodzakelijk zijn dat zij vervoerd worden, wanneer hun ouders dit zelf niet kunnen, bijvoorbeeld omdat zij naar de inburgeringscursus gaan. Dan betreft het veelal alleen het terugbrengen vanaf de taalklas naar de eigen school, om 12.00 u.
Dat kan lopend of per fiets.

Belangstellenden wordt vriendelijk verzocht zich met spoed te melden. Hierdoor kunnen de vaste begeleiders van de gezinnen, die nu het vervoer verzorgen, hun tijd weer helemaal aan hun begeleidingstaken besteden.

Voor aanmelden: vwwijkbijduurstede@planet.nl of 0343-533614

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?