Driekoningenvoettocht 2014 – Kerk in beweging

dk2014Zondag 5 januari vertrekt rond 11.00 uur vanuit Wijk bij Duurstede de jaarlijkse Driekoningenvoettocht. Deze fraaie wandeltocht, die een kleine 15 km lang is, zal weer veel inwoners uit de Krommerijnstreek trekken, maar ook deelnemers uit andere streken zullen meelopen. Net als voorgaande jaren is de leeftijd geen begrenzing; van jong tot oud kan meelopen. De wandeling zal dit jaar de locaties Wijk bij Duurstede, Cothen, Werkhoven en uiteindelijk Odijk aan doen. Onderweg wordt de inwendige mens niet vergeten, zoals men zal ervaren tijdens de tussenstop in Werkhoven. Maar ook de traditioneel aangeboden frisse versnapering op de route is onderdeel van deze bijzondere wandeling. Al weer 10 jaar lang ontstaan zo tijdens de wandeling spontane en gezellige gesprekken tussen wandelaars.

Net als vorig jaar is er een startviering, dit maal om 9.30 uur in de ‘St. Johannes de Doper’-Kerk te Wijk bij Duurstede. De wandeling start direct na de viering om 11.00 uur vanaf het kerkterrein. Via Cothen (aankomst rond 12.00) vertrekt de stoet naar de ‘Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming’-kerk te Werkhoven waar de tussenstop is rond 14.00, om vervolgens naar het eindstation de H. Nicolaas’- Kerk te Odijk te lopen. Mocht de totale afstand te groot zijn, dan kan men ook vanaf Werkhoven aanhaken met de tocht. Een bijzondere lichtjesviering sluit deze traditionele wandeling zo na de feestdagen passend af.
Wandel ook dit jaar weer sportief mee met de Drie Koningen door de Krommerijnstreek naar het pittoreske Odijk. Tevens biedt dit u de gelegenheid om de RK-Kerken op de route te bewonderen. Eenieder wordt verzocht met eigen vervoer naar het startpunt te vertrekken. Voor diegene die geen eigen vervoer hebben, bestaat op verzoek ook de mogelijkheid om vervoerd te worden naar het vertrekpunt. Na afloop van de lichtjesviering wordt u met bussen weer teruggebracht naar het beginpunt in Wijk bij Duurstede (met een tussenstop in Werkhoven mocht u daar gestart zijn).
Wilt u meelopen? Meld u dan aan via deze link http://www.driekoningenvoettocht.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?