De NOODKLOK luidt

noodklokElke week luiden wij als Rooms Katholieke kerk in Wijk bij Duurstede de klokken, altijd in het weekend en door de week bij een rouw- of trouwviering of andere speciale gelegenheid.

Maar deze keer luiden wij de NOODKLOK. Wij luiden deze omdat wij als geloofsgemeenschap te maken hebben met een terug lopend aantal vrijwilligers. Enerzijds als gevolg van het bereiken van een respectabele leeftijd of gezondheidsproblemen en anderzijds omdat het einde van een afgesproken termijn is bereikt. Een vrijwilliger heeft toch ook het recht om te mogen stoppen.

En zoals u weet zijn de vrijwilligers de kurk waar de huidige geloofsgemeenschap op drijft. Als het aantal vrijwilligers terug loopt komt er steeds meer terecht op de kleine groep die overblijft. En de volgende stap is het beëindigen van taken die de geloofsgemeenschap direct of indirect raken. Denk bijvoorbeeld aan het stoppen met het parochieblad, het niet kunnen houden van de vrijdagochtend viering, het stoppen met de Prinsenhuismaaltijden. Als geloofsgemeenschap zijn wij nu op dat punt aangekomen, dat wij als kleine groep onomkeerbare beslissingen moeten nemen. Wij doen dan ook een beroep op u om het niet zover te laten komen, alstublieft kom ons helpen als vrijwilliger.

Wij zijn dus opzoek naar u, daarom luiden wij de NOODKLOK.

Hiernaast ziet u u de actuele vacatures. Meer informatie? Neem contact op met onze vrijwilligerscoordinator René Soulier (soulier57@gmail.com of 0343-577910).

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?