Wie Jezus is? Tim Schilling in Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede-20150414-00071Schilling-Wat moet je met de ellende die dagelijks via het journaal tot je komt, vroeg dr. Tim Schilling 14 april aan de mensen die afgekomen waren op zijn lezing over Jezus in het Prinsenhuis te Wijk bij Duurstede.
Schilling zag mensen die hun dromen loslaten of geloven dat de vooruitgang in de wetenschap uiteindelijk hun dromen zal waarmaken. Anderen vluchten in het tijdelijk genot van een verslaving. Christenen geloven in een verlosser die ‘leven in overvloed’ brengt: Jezus. Verschillende aanwezigen bevestigden dat ze, ondanks moeite en tegenslagen, in hun contact met God iets van die overvloed ervaren, een voorproefje van eeuwig geluk. Uit onderzoek blijkt echter, volgens de katholieke theoloog Schilling, dat wel 55% van alle katholieken in Nederland ‘ietsisten’ zijn. Ze hebben niet het geloof in een persoonlijke God, zoals de Bijbel en de katholieke Kerk dat leren. Momenteel ziet 12% Jezus als de Redder van hun leven. ‘Over paus Franciscus spreken wel veel mensen’, zei Schilling, ‘maar de paus zelf spreekt vooral over Jezus en over de vreugde in het leven van mensen die Jezus ontmoeten.’ Voorbeelden daarvan kwamen spontaan van de aanwezigen. Ze ontmoeten Jezus hier en nu in kinderen en mensen die hulp nodig hebben, tijdens het lezen in de Bijbel, in de geloofsgemeenschap, in hun hart en bij het ontvangen van de heilige communie.
Aan het einde van de avond was het aanbod om een paar keer samen te komen rond het boekje Jezus ontmoeten (www.kcv-net.nl/kcv/a/4072). Wie daaraan wil meedoen kan zich aanmelden via b29@stucom of tel. 576946. Deze avond werd aangeboden door de katholieke parochie Paus Johannes XXIII, die deze maand een nieuw beleidsplan heeft vastgesteld (www.pj23.nl) waarin staat : ‘Geloof in Jezus Christus is onze kernzaak. Wat ons te doen staat is: zeggen wat Jezus gedaan heeft, en doen wat Hij zegt’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?