Wie is Lilian Weijman

‘In 1993 ben ik afgestudeerd aan de (toen nog) KTHU. Nadat ik aan de pedagogische academie in Hilversum was afgestudeerd, ben ik theologie gaan studeren. Met het oog op het onderwijs, waar op dat moment geen vacatures waren, was het logisch om theologie te gaan studeren. Het geven van catecheseles vond ik toch wel erg leuk; meer dan bij andere lessen gaf het een band met de leerlingen. In 1983 begon ik aan de geïntegreerde propedeuse theologie. Tien jaar later was ik drs. in de theologie. Die tien jaar heb ik naast studeren gevuld met heel veel (diaconaal) vrijwilligerswerk. Zo heb ik gewerkt met verstandelijk gehandicapten, in inloophuizen, met dak- en thuislozen, bij een oppascentrale voor ouders met een gehandicapt kind en als wijkcontactpersoon in de parochie waar ik woonde. Al die ervaringen hebben mij, naast mijn studie, gevormd tot wie ik nu als pastoraal werkster ben; iemand die graag met mensen een stukje op weg gaat.

Op dit moment werk ik op “mijn tweede plek”. In november 1997 ben ik in Houten benoemd en al gauw kwamen daar ´t Goy en Schalkwijk bij. En dan nu voor het parochieverband  Krommerijnstreek. De diversiteit van het werk bevalt mij goed. Mijn onderwijshart kan ik kwijt in het contact met de kinderen en scholen. Mijn pastorale hart komt aan bod in het wijkpastoraat. Mijn liturgisch hart kan ik goed kwijt in onze vieringen. Het afgelopen jaren hebben we in de Houtense parochie een nieuwe vorm ontwikkeld voor de woord – en communievieringen. Een boeiend en creatief proces. Mijn diaconale hart komt nu meer in het vizier vanwege de profilering. Op dit moment houd ik me vooral bezig met rouwbegeleiding. Ik heb inmiddels de tweejarige opleiding voor stervensbegeleiding afgerond bij het Nederlands Instituut voor trainingen Stervensbegeleiding.

Het is een boeiend beroep. Zeker niet makkelijk, omdat het ook raakt aan wie je zelf als persoon bent. Je trekt met mensen op, je geeft iets van jezelf en je kan teleurgesteld worden. Maar, het klinkt als een cliché, je krijgt vaak ook veel terug.’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?