Wie is Adrie Verweij

‘Ik ben geboren en getogen (tot 12 jaar) in Schalkwijk. Ik volgde deels de oude priesteropleiding van het Aartsbisdom (Klein-Seninarie Apeldoorn, Filosoficum Dijnselburg). Tijdens de theologieopleiding in Rijsenburg werd de KTHU (Katholieke Theologische Hogeschool Utrecht) opgericht, waar ik in 1968 afstudeerde. Een stagejaar aan het GPI (Gemeenschappelijk Pastoraat Instituut) vond plaats in Amsterdam. Sinds 1969 ben ik priester van het aartsbisdom Utrecht. Ik was 15 jaar jeugdpastor (Dekenaat Zutphen en Arnhem-Zuid) en volgde in 1980/1981 een VO (Voortgezette Opleiding) Opbouwwerk in Nijmegen. Verder werkte ik 12 jaar als omroeppastor van de KRO (Amersfoort en Lelystad) en sinds 1997 als Seniorenpastor, aanvankelijk van de stad Utrecht, later van het hele dekenaat Utrecht.’

One thought on “Wie is Adrie Verweij”

  1. Beste Adri. Mjn moeder stuurde me een artikel over je, geloof en het verlies van het zien voor jou. Er brandt ook een kaarsje voor je in Stonehaven Schotland. Mijn oren worden slecht. Ik moet wel voor de mensen om me heen een gehoorsapparaat aanschaffen maar ik zelf heb iets van ik vindt het niet zo erg. Minder met je oren horen en meer naar je hart luisteren, misschien is dat wel de bedoeling. Ik hoor nog genoeg maar de stilte wordt me ook meer dierbaar. Hoewel het met jou wel meer serieus is, ik voel dat we toch ergens iets delen en daar heb ik ook wat aan. Dank je wel voot je artikel. Schotse groetjes
    Paul

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?