Verbouwing Prinsenhuis

Nu de pastorie per 1-1 is verhuurd is het noodzakelijk (en ontstaat er ruimte) om het Prinsenhuis aan te passen zodat alle activiteiten door kunnen gaan en we het zelfs nog beter maken…

De komende weken wordt de oude keuken aangepakt en wordt de keuken uit de pastorie (die met name voor de Prinsenhuismaaltijden wordt gebruikt) verplaatst naar de oude keuken. Die keuken wordt zo een paleisje voor de kokers. We willen dit voor 1-1 zoveel mogelijk gereed hebben.

Daarna gaan we aan de slag om van de “natte ruimte”  in de hal (waar nu de bloemengroep en schoonmaakploeg gebruik van maken) om te bouwen tot modern toilet, inclusief voorzieningen voor de minder mobiele medemens. Dat is een betere plaats dan het huidige toilet. De opslag voor bloemengroep en schoonmaakploeg gaat dan naar het (opgeruimde) stofzuigerhok.

Daarna gaan we de huidige toiletruimte tussen keuken en sacristie “ontmantelen” en ombouwen tot zowel inloopkast en nooduitgang. Daar zat vroeger al een doorgang naar de pastorietuin en die gaan we weer in ere herstellen.

De ruimte tegenover de huidige toiletruimte in het halletje tussen keuken en sacristie wordt een opbergruimte met schuifdeuren voor serviesgoed e.d. voor o.a. de Prinsenhuismaaltijd.

Je ziet het, er wordt volop gewerkt aan een mooie toekomst en het bruist van energie.

Maar dat kost toch geld? Horen we je denken…
Ja, dat kost geld, maar we gebruiken zoveel mogelijk materialen die er al zijn, de keuken uit de pastorie wordt bijvoorbeeld hergebruikt. Maar er zal toch nog wel wat geld bij moeten. Voor de verbouwing van de keuken is dat zeer beperkt en daarvoor is budget aanwezig. Het toilet zal iets meer kosten, maar daar gaan we de komende tijd eens over delibereren.

En wie zijn die we? Dat zijn Harry Wilmink, Marcel vd Kant en Frans Bosman. Maar als u een steentje wil bijdragen? Schroom niet en schiet deze klussers even aan. Een extra hand is al vlug welkom.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?