Advent vespers

Advent vespers

Eind november… er komen gezellige dagen aan. Het is vroeg donker en om sfeer te scheppen laten we nog even de lampen uit en steken wat kaarsen aan. Zo dadelijk is dit moment voorbij: dan wordt er gegeten, gesport, misschien nog wat huiswerk gedaan, opgeruimd, TV gekeken, nog wat klusjes uitgevoerd, een spelletje gespeeld, een boek gelezen.

Zo tussen het einde van de werk-, studeer- of schooldag en het begin van de avond een moment van rust: dat doet ons goed. Een moment om het werk af te sluiten en de avond in te gaan.

Monniken kennen dit moment als de vespers, en in hun kloosterleven gunnen ze zich elke dag dit moment. Ze plaatsen het rustmoment in een groter Licht.

Op weg naar Kerst 2017 creëren we in de Adventtijd ook zo’n moment van licht, van Licht. We vieren met elkaar de stilte vespers. Onze aandacht voor elkaar genieten we in stilte en lezen, en delen we. We bidden stil de wereld in, en keren terug.

U bent op de woensdagen 30-11, 7-12, 14-12 en 21-12, van 19.30 tot 20.00 uur in de dagkapel van de Johannes de Doperkerk, van harte welkom.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?