Schuldhulpmaatje Wijk bij Duurstede van start

SCHULDHULPMAATJES IN WIJK BIJ DUURSTEDE VAN START

Donderdagavond 30 augustus is Schuldhulpmaatje Wijk bij Duurstede van start gegaan door 11 getrainde vrijwilligers een certificaat te geven, waarmee ze aan de slag kunnen.

Voor wie? Mensen die wat hulp nodig hebben om hun financiën weer op orde te krijgen, kunnen aankloppen bij Schuldhulpmaatje. Dat kan variëren, zo werd bij de presentatie vertelt, van een jongere die aan het eind van elke maand € 1000 rood staat – en daar vanaf wil – tot een weduwe waarvan de man altijd de administratie deed en behulpzame vreemde haar heeft opgelicht. Bij de meeste mensen die in de schulden (dreigen te) komen is dat omdat het hen overkomt, zo is de ervaring. Een kleinere groep moet gewoon leren niet meer uit te geven dan er inkomsten zijn.

Het initiatief tot Schuldhulpmaatje Wijk bij Duurstede is via het Beraad van Kerkenop de rails gezet. Alle kerken in de gemeente Wijk bij Duurstede werken mee. Ook onze katholieke geloofsgemeenschap en de Parochiële Caritas Instelling (PCI) ondersteunen dit initiatief. En ook een parochiaan die als vrijwilligster nu geïnstalleerd is als schuldhulpmaatje.

Meer: schuldhulpmaatje.nl/locatie/wijk-bij-duurstede

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?