Zaterdag 1 september: Kleurrijk uit in de RK Kerk

MOMENT VOOR JEZELF EN INFO OVER KLOOSTERS EN BONIFATIUS

Zaterdagmiddag 1 september, tijdens Kleurrijk-Uit-in-Wijk, is de katholieke kerk aan de Klooster Leuterstraat open van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ieder is dan welkom om vanuit de drukte buiten even in de grote mooie kerkruimte binnen een stil moment voor zichzelf te hebben. Er klinkt gregoriaanse muziek. Je kunt een brandend kaarsje plaatsen voor het altaar of er je eigen gebedsbriefje in een schaal leggen.

Wijkse klooster en Bonifatius

Achter in de kerk zullen informatie-stands zijn rond vier thema’s. (1) Het Maria Magdalenaklooster dat op deze plaats heeft gestaan. (2) Wat kloosters tegenwoordig hebben te bieden. (3) Het katholieke geloof in het algemeen. (4)  Bonifatius, die dit jaar precies 1300 jaar geleden definitief zijn klooster in Engeland verliet. Nu niet om naar Dorestad te gaan, zoals bij zijn eerste reis in 716, maar eerst naar Rome.

Voor wie vragen heeft rond deze vier thema’s zullen Sjaak Evers en Kees Slijkerman aanwezig zijn. De eerste studeerde theologie, filosofie en – in Rome – een jaar liturgie. Hij is onderwijzer en heeft veel verschillende kloosters in binnen- en buitenland bezocht. Slijkerman is onder meer voorzitter van de stichting Bonifatius-Dorestad, redacteur van de Kloosterhof-website en organiseerde vanuit de parochie meerdere kloosterdagen.

 

Kloosterzomer

Kloosterlingen zijn deze zomer vaker in de aandacht in Wijk bij Duurstede. Begin augustus waren 11 parochianen uit Wijk e.o. een dag in het Clarissenklooster in Nijmegen. Vier paters dominicanen waren half augustus in Wijk. En op 8 september is er in de katholieke kerk een lezing over een bijzondere geschiedenis die zich in het Maria Magdalenaklooster heeft afgespeeld. Die dag is ook de kelder van dat klooster te bezichtigen. Het was een dominicanessenklooster, in 1398-1401 bebouwd op initiatief van een dominicaner pater Schenk. Willem van Abcoude doneerde in 1398 de grond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?