René Soulier, Wim van de Kant en Walter Stokman onderscheiden

In de viering aan het einde van de vrijwilligersdag op zaterdag 18 juni kregen René, Wim en Walter een grote verrassing. In het bijzijn van vele vrijwilligers en hun familie werd hun de Willibrordpenning opgespeld. Voorzitter Hans Middelweerd memoreerde de activiteiten waarom zij deze eervolle onderscheiding kregen:

René Soulier 
DSC_0907René is reeds jarenlang actief op verschillende vlakken binnen onze parochie/locatie.

Hij heeft in het bestuur gezeten als secretaris tijdens een zeer bewogen periode voor onze locatie. Daarbij heeft hij enige van zijn kwaliteiten ten toon kunnen spreiden waarbij wij zijn doorzettingsvermogen, bevlogenheid en doortastendheid willen benoemen.

René is ook een bestuursperiode actief geweest met de diaconie in zijn portefeuille. Dit heeft hij met veel plezier en overgave op zich genomen.

Verder is René al vele jaren (> 10) koster en acoliet en heeft hij de laatste 5 jaar de coördinatie hiervan op zich genomen. Naast zijn kosterschap heeft hij het project “misdienaars” opgestart die hij met humor en “leermeesterschap” heeft begeleid. In elke viering waarin de misdienaars aanwezig waren, daar was René koster en acoliet om hen zodoende het vertrouwen en herkenbaarheid te geven.

Een ander aspect waarvoor René zich al meer dan 5 jaar inzet is de coördinatie van de vrijwilligers. In een tijd waarin dit erg lastig is doordat er steeds minder vrijwilligers zijn willen wij hierbij zijn betrokkenheid en positivisme als aandachtspunt mee geven.

DSC_0880Wim van de Kant 
Wim is al heel lang actief binnen onze geloofsgemeenschap. Hij is in het verleden minimaal 10 jaar vicevoorzitter geweest van het toenmalige parochiebestuur. Reden hiervan is dat er destijds geen opvolging beschikbaar was. Daarnaast is Wim samen met pastor Lidy van de Graaf actief mede oprichter geweest van het toen nieuw te vormen onderdeel de Pastoraatsgroep. Hij heeft hiervoor veel gesprekken gevoerd met mogelijke kandidaten. Hij is zelf ook meteen actief lid geworden van de toen gevormde pastoraatsgroep en heeft deze taak tot vorig jaar met veel inzet en intensiviteit vervuld.
Wim is ook één van de eerste voorgangers geweest in de toen nieuwe Woord- Woord en gebeds- en communievieringen. Verder is Wim ook nog lector alsmede verantwoordelijk voor de roosters van de lectoren.
Verder is Wim nog lid van de avondwake werkgroep, gaat mee voor in avondwakes en bezoekt hij nabestaanden. Daarnaast zet Wim zich nog actief in voor de werkgroep die de boekjes voor de vieringen drukt
Al met al genoeg redenen voor ons als locatieraad om Wim voor te dragen voor de Willibrordsplaquette.

Walter Stokman 
DSC_0895Walter is in de periode 1990-2010: Penningmeester en medebeheerder geweest van het R.K. kerkhof aan de Steenstraat te Wijk bij Duurstede. Daarnaast is hij vanaf 2004 penningmeester geweest van het parochiebestuur en verantwoordelijk voor alle ondersteunende werkgroepen o.a. kerkschoonmaak, onderhoud kerkhof, kerk auto enz.

Walter is nadat zijn termijn van penningmeester in het parochiebestuur was verlopen niet gestopt maar heeft nog extra jaren deze functie, ondanks zijn leeftijd, vervuld in afwachting van een nieuwe penningmeester. Als locatieraad zijn wij hem zeer erkentelijk dat hij deze zware taak, naast zijn vele andere vrijwilligers taken voor andere verenigingen, heeft willen verlengen. Hij is hiermee een voorbeeld voor menige andere vrijwilliger. Tot op heden is hij nog steeds actief binnen de werkgroep kerkauto.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?