Kom je ook naar de Maria avond op 21 februari?

Dinsdagavond 21 februari is er in Wijk bij Duurstede weer een Maria-avond in het Prinsenhuis. Het programma bestaat uit het lezen en overwegen van Bijbelverhalen waarin de moeder van Jezus een hoofdrol vervult.

Tijdens de vorige Maria-bijbelavond, in november, bleek het zeer boeiend Lucas 1 en 2 helemaal te lezen en te horen wat die verhalen oproepen. Over twee onmogelijke zwangerschappen, beide door een engel aangekondigd. Wat de engel tegen Maria zegt, ziet ze bevestigd door Elisabeth. Onverwacht kraambezoek van herders, ook al door engelen bezocht, helpen Maria begrijpen wat de engel haar heeft gezegd over haar kind. En dan de reactie van Simeon in de tempel, die aankondigde dat er een zwaard door haar ziel zou gaan.
Hoe ging het verder met Maria: toen ze met Jezus op een bruiloft was in Kana, toen Jezus reageerde op de mededeling ‘Uw moeder staat buiten en zoekt u’, toen Jezus aan het kruis hing? Op 21 februari is iedereen welkom om te ontdekken wat deze verhalen nu te zeggen hebben. Een avond om meer van Maria te begrijpen. En een voorbereiding op de Veertigdagentijd, die een week later begint en waarin het lijden volop aandacht krijgt.

Deze avond wordt verzorgd door de katholieke groep Jonge Wijn: Annemieke Verberk, Fien Snoek, Mieke Spronk, Margriet Vink en Kees Slijkerman. Ze willen zelf leren en leermomenten bieden aan anderen. Iedereen is 21 februari welkom. Plaats: Prinsenhuis, Klooster Leuterstraat 15, naast de katholieke kerk. Tijd: 19.30 tot 21.00 uur. Toegang gratis. Aanmelden via b29@stucom.nl of tel. 0343-576946.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?