Heiligverklaring paus Johannes XXIII

De naamgever van onze parochie, paus Johannes XXIII, is op zondag 27 april 2014 heilig verklaard, tegelijk met paus Johannes Paulus II, door paus Franciscus.
Dit speciale moment voor onze parochie werd gemarkeerd met een feestelijke happening in onze kerk.

Vanaf 09:30 uur keken we in de kerk rechtstreeks naar tv-beelden uit Rome, waar om 10.15 uur de heiligverklaring werd uitgesproken. Na de ceremonie begon om 10:30 uur een feestelijke eucharistieviering.

Direct aansluitend was er een kort en bondig programma: koffie met krentenbrood, speurtocht voor de jeugd, instuderen lied met ode aan paus Johannes XXIII dat speciaal voor de heiligverklaring was gemaakt, tekenen paus Johannes XXIII, herinneringen aan het Tweede Vaticaanse Concilie, kaartjes schrijven voor ballonnen met mijn droom voor de kerk, bloemstukjes maken voor een zieke of oudere in elke locatie, een powerpoint presentatie over het leven van paus Johannes XXIII en ter herinnering kreeg iedereen een linnen tas met een afbeelding van de Emmausgangers en de tekst Onderweg in geloof – H. Paus Johannes XXIII. Het geheel werd afgesloten met het samen zingen van de ode aan paus Johannes XXIII en oplaten van de ballonnen met dromen voor de kerk.

Lees verder op pj23.nl

houten.pj23.nl | 2014-04-27

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?