Face to Face in actie…..voor Amnesty International

jeugd actief 2Zondag 21 september was er een gezinsviering in de kerk. De viering had het thema “De wereld op zijn kop”. Onze wereld staat soms op zijn kop met al het geweld, ruzie en oorlog. Tijdens de viering hoorden we verhalen hoe het ook anders kan.

Marlene van Amnesty International kwam ons vertellen over straatkinderen in Brazilië. In Brazilië leven veel kinderen op straat. Zij moeten zelf voor eten en onderdak zorgen. Het is de wereld op zijn kop! Tijdens het WK voetbal wou Brazilië zich van zijn beste kant laten zien en werden er nieuwe wegen aangelegd en nieuwe stadions gebouwd. Straatkinderen passen niet bij dat beeld en werden met veel geweld uit het straatbeeld gehaald. De kinderen hebben vaak helemaal niets meer en daarom betekend een klein gebaar voor hen heel veel. Wij hebben tijdens en na afloop van de viering kaarten gemaakt voor hen. Op de kaart kon je een boodschap voor hen schrijven.

Meer weten over Amnesty International?

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die opkomt voor de Rechten van de Mens. Zij voert actie voor beëindiging van ernstige schendingen van het recht op leven, van het recht niet te worden gemarteld, van het recht op vrijheid van geweten en van meningsuiting en van het recht niet te worden gediscrimineerd. In Wijk bij Duurstede is ook een werkgroep actief.

Wilt u meer weten over het werk van Amnesty kijkt u dan op de site www.wijkbijduurstede.amnesty.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?