Eerste cursus “Opnieuw Beginnen” afgerond

Opnieuw beginnengroep Wijk bij Duurstede 17-12-2013In oktober startte de geloofsvorming ‘Opnieuw Beginnen’. In zes bijeenkomsten werden thema’s besproken als Godsbeelden, geloven, Jezus ontmoeten, verzoening bevrijdt, leven krijgt toekomst en Gods Geest brengt een nieuw begin.

Per thema werd door een begeleider een inleiding/meditatie verzorgd, omlijst door muziek, videobeelden, soms een kort optreden door de Cantores. Twee keer was pastor Anton ten Klooster erbij. Bij het thema verzoening en de slotbijeenkomst.

Bekende verhalen werden in deze context opnieuw besproken. Met een andere bril kregen zij een nieuw perspectief. Door de gesprekken ontstond er meer inzicht in de essenties van waar het in ons geloof ten diepste om gaat. Door hier mee bezig te zijn gaat het geloven weer leven. Het mooie van ons geloof is dat de mens er in al zijn onvolmaaktheid mag zijn en zijn levenspad bewandelt, met de helper(s) die ons zijn beloofd.

In de gespreksgroep voelde je gemeenschap met elkaar. Eigenlijk is dit waar het in de kerkgemeenschap omgaat. Gezichten gaan leven. Elkaar ontmoeten, een warm gevoel, broeders en zusters met elkaar. Op bijgaande foto ziet u de groep tijdens de slotbijeenkomst.

Met dank aan de uitstekende begeleiding en de medecursisten.

Op dinsdagavond 28 januari komen we weer bij elkaar voor een vervolg: twaalf avonden met het boek ‘Jonge wijn in nieuwe zakken’.

Emmie Noordstrand

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?