Eerlijk zullen we alles delen: themaweek Kerk en Maatschappij

Eerlijk zullen we alles delen.

Ja, dat roepen we wel heel hard en dat zijn we ook van plan. Ook komend jaar komen er statushouders (vluchtelingen) en hun kinderen naar Wijk. Na grondig onderzoek door de overheid krijgen ze toestemming om in ons land te verblijven en hier een bestaan op te bouwen. Zij zijn gevlucht voor oorlog en geweld en hebben letterlijk niets meer. Ook de kinderen hebben niets meer. Ze hebben vaak erge dingen meegemaakt. Wij willen ervoor zorgen dat die kinderen zich welkom voelen en dat ze weer wat speelgoed hebben.

Met Sinterklaas worden onze eigen kinderen meestal goed verwend met mooi speelgoed, kunnen we ook wat delen met de vluchtelingenkinderen?

Geef die kinderen vertrouwen in de toekomst en de mensen om hen heen en help ons om ervoor te zorgen dat ook zij eerlijk mee kunnen delen.

Wij, van de rooms-katholieke kerk in Wijk bij Duurstede, nemen onze verantwoordelijkheid voor mens en maatschappij ook op dit gebied.

In de themaweek Kerk en Maatschappij van 20-26 november gaan we aktie voeren om speelgoed in te zamelen voor juist die kinderen die het straks zo goed kunnen gebruiken. Wat we gaan doen:

  • Dinsdag 21 november 2017: Film en info in Calypso: “De kinderen van juffrouw Kiet”
  • Vrijdag  24 november: Kinderkookcafe, kinderen maken gerechten die we op zondag verkopen.
  • Zondag 26 november: Omgekeerd Sinterklaasfeest en Informatiemarkt.
    Direct na de Samen-Kerk-Zijnviering komt Sint zelf bij ons op bezoek. Deze keer niet op uit te delen, maar om te krijgen. Kinderen uit Wijk bij Duurstede kunnen cadeautjes aan de Sint geven en die cadeautjes zullen de komende tijd worden uitgedeeld aan kinderen van vluchtelingen die in Wijk bij Duurstede komen wonen.

Die kinderen zullen en moeten meedelen in het sinterklaasfeest.

Vol verwachting klopt ons hart want:

Eerlijk zullen we alles delen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?