Donateurs bedankt!

Beste parochianen,

In het vorige nummer deed ik een oproep om te doneren i.v.m. mijn deelname aan het evenement Alpe d’Huzes: zo veel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek ten behoeve van de zieke kankerpatiënt.

Ook via de parochie werd hier boven verwachting gehoor aan gegeven. Er werd zelfs een collecte gedaan in de viering dat ik mocht voorgaan. Heel fijn! Ik wil dan ook al mijn donateurs in welke vorm dan ook: groot of klein, hier ontzettend voor bedanken! Ben superblij en trots op het eindresultaat: bijna 3.700,00. Weet dat dit geld: in totaal voorlopig: 11.800.239,74 oprecht goed terecht zal komen, dit heb ik steeds weer meegekregen, daar op die berg met al die lieve vrijwilligers, die dit voor de 14ekeer mogelijk maakten.

Zoals jullie wellicht hebben vernomen, was het mij drie maal gelukt om deze berg te beklimmen: dit houdt in het trotseren van 3 x 21 bochten met een totale afstand van 13,8 km en een stijgingspercentage van 8%. Op 6 juni, op de koersdag, was het op de kop af 21 jaar geleden dat mijn schoonmoeder Riet Verberk na 11 jaar ziek zijn aan kanker is overleden. Het moest zo zijn! Ook plaatste ik o.a. een kaarsje in bocht 7 voor mijn vader, Jan van der Gun, die op 80-jarige leeftijd ook nog door een lymfoon geveld werd.

Ik geniet nog helemaal na van de hele week: van alle aanmoedigingen en sfeerimpressies op de koersdag zelf: het was spannend, magisch en bij vlagen ook emotioneel om om half 5 ’s morgens in het donker met lopers en fietsers eensgezind het gevecht met de berg aan te gaan. Het weer was super, het publiek onuitputtelijk! Ook genoten van het vrijwilligerswerk op de dagen er voor, de ontmoetingen en gesprekken met de overige deelnemers, deels meegekregen door de prachtige interviews die mijn man Jeroen voor de radio hield. Vreemden werden vrienden. Vrienden voor het leven! Bovenal heb ik diep respect voor de zieke deelnemers, die niet weten wat hun vooruitzichten zijn, maar die soms ook aan den lijven ondervinden dat verder onderzoek levensverlengend kan zijn..

Ben een prachtige ervaring rijker, heb het met heel veel liefde gedaan!

Lieve groet,

Annemieke Verberk – Van der Gun

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.