Willibrordpenning uitgereikt

Na de viering op 23 juni werden twee vrijwilligers verrast met de Willibrordpenning.
Co Kosterman en Piet Snellenberg werden, in het bijzijn van kinderen en kleinkinderen, in het zonnetje gezet. Beiden zijn reeds lang actief binnen onze geloofsgemeenschap op velerlei gebieden. Ze waren beiden verrast en ontroerd. De penning is ze van harte gegund!

Robbert Peek, de voorzitter van de locatieraad, had bij beiden een lange opsomming van activiteiten die ze hadden ondernemen voor onze geloofsgemeenschap. “Ik had helemaal niet in de gaten dat het zoveel was”, was de reactie.

Na de uitreiking konden de handen worden geschud.

De Willibrordplaquette is de bisdommelijke onderscheiding van het Aartsbisdom Utrecht en bestaat sinds 7 november 2001. De Aartsbisschop van Utrecht eert met deze onderscheiding die gelovigen in het bisdom, die betekenisvolle, meer dan gewone verdiensten hebben verricht voor de kerkgemeenschap ter plaatse. De onderscheiding is bestemd voor vrijwilligers en voor niet-pastoraal personeel. Een geloofsgemeenschap kan schriftelijk en beargumenteerd een voordracht indienen bij het Bisdom.

De Willibrord-onderscheiding bestaat uit:

– een bronzen plaquette, waarop St. Willibrord staat afgebeeld

– een oorkonde, ondertekend door de aartsbisschop

– een draagspeld behorende bij deze onderscheiding

One thought on “Willibrordpenning uitgereikt”

  1. De Willibrordplaquette is de bisdommelijke onderscheiding van het Aartsbisdom Utrecht en bestaat sinds 7 november 2001. De Aartsbisschop van Utrecht eert met deze onderscheiding die gelovigen in het bisdom, die betekenisvolle, meer dan gewone verdiensten hebben verricht voor de kerkgemeenschap ter plaatse. De onderscheiding is bestemd voor vrijwilligers en voor niet-pastoraal personeel. Een geloofsgemeenschap kan schriftelijk en beargumenteerd een voordracht indienen bij het Bisdom.

    De Willibrord-onderscheiding bestaat uit:
    – een bronzen plaquette, waarop St. Willibrord staat afgebeeld
    – een oorkonde, ondertekend door de aartsbisschop
    – een draagspeld behorende bij deze onderscheiding

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.