Diaconale zondag voor Sant’Egidio

De Gemeenschap van Sant’Egidio ontstond in Rome in 1968 op initiatief van Andrea Riccardi, die samen met enkele vrienden zocht naar een manier om het

evangelie serieus te nemen als richtsnoer voor het leven vandaag: te leven met de Bijbel in de ene hand en de krant in de andere. Naast het gezamenlijk avondgebed behoren vriendschap met wie arm is en werken aan de vrede tot de kern van het werk van Sant’Egidio.

In Amsterdam is er tweemaal per week de Franciscustafel, ons restaurant voor daklozen. Zo’n honderd bezoekers krijgen hier een gratis maaltijd.

page7image52773696 page7image52774320

Zij worden aan tafel bediend en er is tijd om te luisteren naar ieders verhaal. Ook elders in de stad zoeken de jongeren van Sant’Egidio deze vrienden van de straat op.

Daarnaast is er een School van Vrede, waar jongeren kinderen uit een kansarme buurt ontmoeten. Ook bezoekt Sant’Egidio in Utrecht en Amsterdam wekelijks eenzame ouderen. En er zijn activiteiten met vluchtelingen, in Utrecht op een plek voor jonge alleenstaande asielzoekers.

Steeds staat de vriendschap centraal. Door de trouw volgehouden vriendschap ontstaan menswaardige ontmoetingen, waarin we ook zelf ontdekken dat de ander niet zoveel van ons verschilt.

Voor meer informatie: https://www.santegidio.nl/

Rekeningnummer: NL43 INGB 0006 7119 37

De collecte is dit weekend voor dit mooie initiatief. De Caritas zal het bedrag verdubbelen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?