Pinksterfeest nieuwe stijl in onze kerk en op de Markt in Wijk

Afgelopen jaren moest Wijk bij Duurstede het doen zonder oecumenische Pinksterviering. Dit jaar, op zondag 28 mei, keert die terug, maar wel in een nieuwe vorm!

We beginnen om 09:30 in onze eigen rk kerk met een oecumenische Pinksterviering. Daarna gaan we samen op weg om rond 11:00 met de andere kerken op de Markt ‘Pinksterfeest nieuwe stijl’ te vieren.

Waar dit gebeuren eerdere jaren in de middag plaatsvond, heeft de organisatie nu gekozen voor een gezamenlijke ontmoeting eind van de ochtend. Om 11.00 uur worden jong en oud van binnen en buiten de kerken uitgenodigd op de Markt voor een feestelijke bijeenkomst van een half uur. Medewerking wordt verleend door het koor ‘Face to Face’ onder leiding van Tom van Ginkel. Als actueel thema is gekozen voor ‘Verbinding’. Meerdere kerken hebben het aanvangsuur van hun eigen ochtenddienst zo aangepast dat ze aansluitend naar de Markt kunnen komen. Daar hopen ze niet alleen elkaar maar ook vele anderen te ontmoeten voor dit Pinksterfeest nieuwe stijl. Bij regen wordt het geheel verplaatst naar de katholieke kerk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?