Dauwtrappen Hemelvaart

KnipselGa je mee? Op de fiets naar de overkant van de Lek?

Op Hemelvaartsdag 29 mei a.s. willen we vooral met jongeren (en ouderen natuurlijk) uit onze hele parochie paus Johannes XXIII gaan dauwtrappen op de fiets richting H. Suitbertus parochie aan de overkant van de Lek.

Het dauwtrappen stamt al uit vroegere tijden. Dauwtrappen, soms ook dauwtrippen genoemd, is vroeg opstaan om vervolgens een wandeling in de natuur te maken. Vroeger stonden de mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur “s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen, vandaar de term dauwtrappen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn om de heropleving van de natuur te vieren.

Maar om nu lopend in het natte gras naar de overkant van de Lek te gaan is wat aan de overdreven kant, daarom gaan we fietsen; trappen op de trappers!!

Het dauwtrap programma ziet er als volgt uit:

* We verzamelen vanuit de acht geloofsgemeenschappen om 8.45 uur bij de O.L.V. ten Hemelopneming kerk in “t Goy waar we gezamenlijk ontbijten (ontbijtpakketje zelf meenemen, voor koffie en thee wordt gezorgd).

* Om 9.30 uur begint hier de Eucharistieviering. Vanuit deze viering zullen wij rond 9.45 uur op gepaste wijze heen gezonden worden door pastor Anton ten Klooster richting de H.Barbarakerk in Culemborg.

* Aan het begin van de Eucharistieviering aldaar (om 11.00 uur)  zullen we welkom geheten worden door pastoor Gerben Zweers en zullen we deze Hemelvaartviering verder meevieren. Na de viering drinken we nog een kopje koffie of thee.

*Hierna gaan we weer huiswaarts. Er is de mogelijkheid om, voordat we de pont bij Culemborg oversteken, nog iets te drinken of een kopje soep te eten in het restaurant Op De Haven (dit is vlakbij de pont van Culemborg, kosten ong. € 6,-) Hier zullen we officieel afsluiten.

Wil je mee? Meld je dan aan; per mail : dit kan uiterlijk tot 26 mei !

Rian van Kleef rianvankleef@gmail.com

Wil van der Veldt johnvanderveldt@kpnmail.nl

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?