Workshop en uitvoering gregoriaans zingen: nog maar een paar plaatsen over…

14 september gaat het gebeuren. U kunt zich nog steeds aanmelden via rjadehaan@hetnet.nl en om 15.00 uur geven de Schola en de deelnemers een openbare afsluiting

14 september 2019: workshop “Gregoriaans zingen als Bonifatius”, onder leiding van de inspirerende koordirigent Ronald de Haan. Plaats: Katholieke kerk, Klooster Leuterstraat 35, Wijk bij Duurstede. Tijd: 10:00 – 15:30 uur. Deze workshop valt samen met Open Monumentendag.

Gregoriaanse zingen is een deels improviserende zangwijze, die een voortzetting was van het zingen in de Joodse synagogen. In de workshop Gregoriaans zingen als Bonifatius zal dirigent Ronald de Haan kort iets vertellen over het gregoriaans en daarna met de deelnemers Gregoriaanse gezangen inleiden en instuderen, met medewerking van de Schola Cantorum Gregoriana van de Zalige Titus Brandsmaparochie uit Rhenen. De gezangen die worden ingestudeerd zijn de wisselende gezangen van de Gedenkdag voor Bonifatius. Wilt u meedoen aan deze workshop, meldt u zich dan aan via rjadehaan@hetnet.nl. Deelname kost € 10 pp,  incl. koffie, thee en Gregoriaanse gezangen op schrift, te betalen bij aankomst. Na aanmelding krijgt u de te zingen gezangen ook al per mail toegestuurd. Voor de lunch dient u zelf zorg te dragen. Inlichtingen: Kees Slijkerman, tel. 0343-576946.

 

De uitvoering om 15:00 uur is vrij toegankelijk voor publiek.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?