Vormsel Beau en Sarah

Op zaterdag 25 mei hebben Sarah en ik het Heilige Vormsel ontvangen. Ik vond het Vormsel heel mooi en speciaal om te doen. Het Vormselkamp was erg leuk om mee te maken. Ik heb er veel geleerd en er waren nieuwe vriendschappen ontstaan die nu van pas kwamen. Toen we de vormheer met zijn mijter en zijn staf zagen in de kerk moesten we lachen, want het zag er grappig uit en hij werd vergeleken met Sinterklaas.

We vonden het een bijzonder idee dat we voor hem moesten knielen bij het altaar. Ik vond het allemaal best even spannend toen ik aan de beurt was, maar het is bij alle vormelingen goed gegaan. De hulpbisschop maakte met olie een kruis op mijn voorhoofd en zei dat ik het zegel van de Heilige Geest ontvang. Mijn ouders stonden naast mij en legden hun hand op mijn schouders. De olie op mijn voorhoofd deed er heel lang over om in te trekken, want toen ik ging slapen was het nog steeds vet op mijn voorhoofd. Ik vond het leuk dat ik de voorbeden mocht voorlezen. Na de viering kregen we een oorkonde en een houten kruisje met een ketting. Dit ga ik nooit meer vergeten!

 

Beau Elise Peek.

 

Op de foto staan Beau Peek, Sarah Bosma, Meike Hettinga en mgr. Woorts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?