Veertigdagentijd: Tijd voor bezinning

Voor de veertigdagentijd (die begint dit jaar met Aswoensdag op 18 februari) is er goed materiaal voorhanden via internet en in gedrukte vorm. Ook materiaal om zoveel mogelijk elke dag een extra moment van bezinning te hebben.

INTERNET

Gebruikers van internet kunnen zich inschrijven voor de Veertigdagenretraite “Eeuwig duurt zijn trouw” via www.ignatiaansbidden.org (in de advent deden 7500 mensen mee!). Je krijgt dan gratis elke week materiaal toegestuurd per e-mail.

DRUKWERK

Het boekje “Het Woord Onder Ons” biedt voor elke dag van de veertigdagentijd een bezinnende tekst bij de Bijbelteksten die op die dag wereldwijd in alle eucharistievieringen worden gelezen + een kort gebed. Schriftelijk te bestellen via administratie Het Woord Onder Ons, Antwoordnummer 2044,  5700 VC Helmond (Postzegel niet nodig); per e-mail te bestellen via info@kcv-net.nl. Meer informatie hierover op http://www.kcv-net.nl/meer/gebed-en-bijbel/het-woord-onder-ons.

GROEP

Wie hierbij steun en stimulans van anderen kan gebruiken, of wil horen hoe andere mensen bidden en stilstaan bij een tekst, kan zich melden in een groep:

1.-Door zich te melden bij een van de groepen op  www.ignatiaansbidden.org (na aanmelding krijg je daar vanzelf de adressen van te zien).

2.-Door mee te doen aan een whatsapp-groep van mensen die dezelfde dag meditaties toegestuurd krijgen. In regio Krommerijnstreek hebben we Laura Geerlings bereid gevonden een whatsapp-groep te organiseren. U kunt zich bij haar melden: geerlingslaura@hotmail.com. U kunt ook zelf met iemand afspreken over de meditaties uit te wisselen.

3.-Door deelname op de donderdagavonden 12 en 26 februari en 12 en 26 maart aan de groep die in Wijk bij Duurstede samenkomt van 20:00 uur tot 21:30 uur (in het  Prinsenhuis naast de katholieke kerk) om samen te bidden, te zingen, uit de Bijbel te lezen en ervaringen uit te wisselen (aanmelding bij Kees Slijkerman, 0343-57696, b29@stucom.nl).

4.-Door op de woensdagavonden in de veertigdagentijd (25 februari, 4, 11, 18 en 25 maart, 1 april) naar de dagkapel van de katholieke kerk in Wijk bij Duurstede (ingang via de kerk, langs de Mariakapel) te komen om deel te nemen aan de vespers die daar van 19:30 tot 20:00 uur worden gehouden, met aansluitend gelegenheid voor koffie/theedrinken en gesprek in de keuken. Onder leiding van Jos Gebbinck, die verbonden is met het benedictijner klooster in Vaals. Hij zal gebruik maken van het boek ’Zaden van contemplatie’ van Thomas Merton (net verschenen) en een boek met geleide meditaties bij 40 psalmen voor de 40-dagentijd.  Info: josgebbinck@casema.nl.

Laura de Vries, pastoraal team Parochie paus Johannes XXIII

Kees Slijkerman, contactpersoon catechese in Geloofsgemeenschap Johannes de Doper

Tel. 0343-576946, E: catechese@johannesdedoper.net

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?