Twee vormelingen zaterdag 25 mei

Op zaterdag 25 mei om 18.00 uur ontvangen twee kinderen van onze geloofsgemeenschap het Heilige Vormsel van hulpbisschop H. Woorts in de R.K. kerk in Houten. Dat zijn Sarah Bosma en Beau Peek.

Beide dames zijn mee geweest op het vormselkamp in het weekend van 29 t/m 31 maart bij groepsaccommodatie ‘Katteveld’ in Werkhoven. Tijdens het kamp hebben Sarah en Beau veel kennis opgedaan over het vormsel. Pastoraal werkster Meike Hettinga en mgr. Woorts, hulpbisschop binnen aartsbisdom Utrecht, hebben de vormelingen voorbereid op het sacrament. Ook pastoor Fred Hogenelst en pastoraal werkster Lilian Weijman bezochten de vormelingen op het kamp. Naast kennisoverdracht, samen bidden, het doen van activiteiten en opdrachten was er ook genoeg ruimte voor gezelligheid (o.a. met een nachtspel). De vormelingen hebben tijdens het kamp mogen ervaren, dat je in je directe omgeving misschien niet zoveel leeftijdsgenootjes hebt die kiezen om de weg met God te vervolgen, maar dat er in onze parochie toch 33 anderen het vormsel gaan ontvangen. Ze hebben geleerd dat de Heilige Geest ons kan helpen de weg van God, de weg van Jezus te gaan, ons sterker kan maken en ons kan inspireren. Door het vormsel kiezen de vormelingen er voor om ook bij de katholieke kerk te horen.

Bij de viering vanavond gaat het gebeuren! Mgr. Woorts zal Sarah en Beau het vormsel geven door zijn hand op het hoofd van de vormeling te leggen en met chrisma (speciaal gewijde olie) een kruisteken maken op hun voorhoofd. Ook de handoplegging door de ouders  –  om te onderstrepen dat zij er voor de vormeling zijn en om ze extra kracht te geven – zal niet ontbreken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.