De pastorie is vanaf 1 januari 2017 verhuurd

Het zal even wennen worden, maar de pastorie is per 1 januari 2017 verhuurd aan een pedagogenpraktijk.

De pastorie is sinds de verhuizing van pastor Wouter de Paepe naar Rome in 2013 vrij gekomen. Voor de oorspronkelijke functie van pastorie als woongelegenheid voor de pastor zal de ruimte niet meer worden gebruikt. Daarvoor zijn onvoldoende pastores beschikbaar in onze parochie. We moesten daarom op zoek naar een andere invulling van de pastorie.

Een nieuwe gebruiker voor de pastorie is niet zomaar gevonden. Het pand was enige tijd verhuurt aan een buitenschoolse opvang (Spelerij Maatjes). Vervolgens had de pastorie lange tijd geen vaste gebruiker meer. De ruimte van de pastorie werd zolang incidenteel verhuurd aan derden en was beschikbaar voor activiteiten van onze geloofsgemeenschap.

De kosten van het onderhoud aan het gebouw gaan echter door zonder dat daar een vergoeding tegenover staat. Het financiële argument is een belangrijke afweging voor de locatieraad geweest om de ruimte voor een langere periode te gaan verhuren aan een nieuwe gebruiker. Een vaste huurder zorgt bovendien voor levendigheid / activiteiten in het pand en geeft een nuttige maatschappelijke invulling aan de beschikbare ruimte. De keus van een nieuwe huurder is gebeurd in overleg en met instemming van het Bisdom. Met het afsluiten van het huurcontract krijgt onze locatie meer financiële ruimte om haar activiteiten te kunnen continueren.

Vanaf 1 januari 2017 huurt pedagogenpraktijk Theysmeyer de pastorie. Deze praktijk is momenteel ook gehuisvest in de binnenstad (Oeverstraat). Een pedagogenpraktijk past bij de maatschappelijke bestemming van het pand. Het huurcontract is afgesloten voor 5 jaar (tot 1 januari 2022) met een optie om dit te verlengen voor nog eens 5 jaar. In de maand november wordt de pastorie intern verbouwd en geschikt gemaakt voor de pedagogenpraktijk. Tevens zullen de ramen en kozijnen van de pastorie worden vervangen.

Het gedeelte dat verhuurt wordt is de hal, de Cornelis van Wijk zaal, keuken en de bovenverdieping (het voormalige woongedeelte). De Johannes de Doper zaal en het kantoor/secretariaat blijft beschikbaar voor onze geloofsgemeenschap. De twee tussendeuren met de praktijk worden afgesloten met een slot. Vier parkeerplaatsen naast de pastorie kunnen in het weekend gebruikt worden door de kerk.

De locatieraad.

One thought on “De pastorie is vanaf 1 januari 2017 verhuurd”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?