Parochieviering 2014: echt Uitgenodigd?!

IMG_8670In een volle Johannes de Doperkerk in Wijk bij Duurstede werd de jaarlijkse parochieviering van de parochie Paus Johannes XXIII gehouden. Het is dit jaar door de gemeenschappen in Cothen en Wijk bij Duurstede samen perfect georganiseerd. Drie koren, samengesteld uit de hele parochie, verzorgden de viering muzikaal met liederen uit verschillende genres. Kinderen werden gastvrij en speels ontvangen in hun eigen kinderwoorddienst en versierden daarna de kerk.

De overweging, een samenspraak tussen pastoor Zweers en pastor Hettinga ging over Uitgenodigd?!, een actueel thema in onze kerk. Iedereen van goede wil is welkom, maar het is niet vrijblijvend, er wordt wel iets van je verwacht.
IMG_8758Na deze mooie, inspirerende viering was het goed koffiedrinken met elkaar, waarbij er zelfs broodje voor de lunch werden geserveerd. De geanimeerde stemming zat er al snel in.

Na de viering was iedereen in de gelegenheid een workshop naar keuze te bezoeken:

Een begeleide wandeling in het mooie Wijk bij Duurstede,
Cup cakes maken voor de kinderen
Presentatie van een Irakees vluchteling
Jambe trommelen
Fotospeurtocht voor de jeugd
Koorzingen
Presentatie van de voedselbank

De deelnemers aan de viering is gevraagd om een bijdrage voor de voedselbank mee te nemen. Daar is goed gehoor aan gegeven, Vele manden en bakken met houdbare etenswaren zijn ingezameld en worden overgedragen aan de voedselbank.

IMG_8624In de nacht van 11-12 oktober, voorafgaand aan deze viering, werd in de pastorietuin in Wijk bij Duurstede een actie voor Nacht zonder Dak gehouden. Jongeren uit de parochie brachten de nacht door in de openlucht en zorgden zelf voor sponsoring. Zo kon een mooi bedrag voor stichting Tear worden opgehaald.
Je kunt de video-opname van de viering hier bekijken.

Een mooie dag voor een mooie parochie.

IMG_8715

IMG_8698IMG_8706

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?