Openlucht Pinksterviering op 24 mei

geestvan liefdeZondag 24 mei (eerste Pinksterdag) is er voor de vierde keer een interkerkelijke Pinksterviering in de openlucht, georganiseerd door kerken uit de gemeente Wijk bij Duurstede. De viering wordt gehouden op de Markt voor de Grote Kerk en is van 14.00 tot 15.30 uur.

Het thema is: “Geest van liefde”

Met muziek, sprekers uit de verschillende kerken en een pinkstervuur laten we op de Markt in Wijk bij Duurstede zien wat het Pinksterfeest betekent. Het is een feest omdat we samenkomen vanuit verschillende kerken. En het is een feest omdat we dat buiten doen, met iedereen die maar aan wil sluiten of toevallig voorbijkomt.

Het thema is dit jaar ‘Geest van liefde’. Om ons heen zien we veel onbegrip, snelle oordelen en eigenbelang. En we zijn in ons eigen hart ook niet vrij van kortzichtigheid. Hoe denken en handelen we vanuit de liefde van Christus? Dat is het thema van deze Pinksterviering.

De afgelopen openluchtvieringen waren druk bezocht en brachten veel positieve reacties. Muziek speelt een belangrijke rol tijdens de Pinksterviering: een gelegenheidskoor en een band olv Tom van Ginkel maken er een muzikaal feest van. Er is een korte uitleg en een verhaal voor de kinderen.

We willen u uitnodigen om te komen naar de Pinksterviering  en anderen mee te nemen!

Meer informatie?

www.kerkenbijduurstede.nl.

Facebook www.facebook.com/wijkspinksteren

De openluchtviering is zowel rechtstreeks als achteraf te beluisteren via www.kerkomroep.nl : “Grote of St.Janskerk te Wijk bij Duurstede”.

Initiatief en organisatie: Leden van de verschillende kerken en geloofsgemeenschappen: De Baptistengemeente de Haven Wijk bij Duurstede, Hervormde Gemeenten Wijk bij Duurstede en Overlangbroek, Protestantse Gemeenten Wijk bij Duurstede en Cothen, Rooms Katholieke Kerk Wijk bij Duurstede en Cothen.

 

One thought on “Openlucht Pinksterviering op 24 mei”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?