Op de fiets naar Santiago de Compostella en terug.

We zijn nu al even weer thuis van onze fietstocht naar Santiago de Compostela en terug, het wordt tijd om de balans op te maken. De thuiskomst was prachtig. Een van de voordelen van lang weg zijn is dat het thuiskomen speciaal is. En dat was deze thuiskomst. In onze blog (http://fietsen.fbosman.nl/) hebben we dit uitgebreid verteld, maar laat een speciaal gevoel achter.

De dag erop, maandag, werden we weer verrast. Er werden bloemen bezorgd namens de Voedselbank, de stichting die we sponsoren met deze tocht, en nog meer bloemen van kennissen. We hebben wel 9 bossen gekregen, ons huis is een vrolijke boel nu. De nodige kaarten kwamen door de brievenbus en we werden zelfs spontaan bezocht door een wijkgenoot die ons graag persoonlijk kwam bedanken, met een prachtig boek over Lourdes, voor de mooie verhalen, het had haar goed gedaan.

We hebben eigenlijk nooit in de gaten gehad hoeveel mensen onze blog volgden. Sommigen elke dag (“een verhaaltje voor het slapen gaan” vertelde een volger) en sommigen een enkele keer. Enkele trouwe bezoekers gaven een reactie op de blog en andere reageerden per mail.

De meerderheid las alleen maar. Ook goed, wij schreven de blog allereerst voor onszelf. Voor ons fungeerde dit als een dagboek om onze belevenissen van ons af te schrijven maar ook om later terug te kunnen kijken op deze onvergetelijke tocht.
Vooraf hebben we ons niet gerealiseerd wat deze reacties voor ons betekenden. Het waren vaak mooie reacties, soms ook ontroerend en, als we het nodig hadden, bemoedigend. We hebben wel eens zware dagen gehad, maar altijd kregen we weer een glimlach en een steuntje in de rug van de reacties. Op die momenten ervoeren we dat onze blog en de reacties daarop onze verbinding met “thuis” waren. We waren niet alleen, maar er was een schare mensen die achter ons stonden. Dit gaf een bijzonder gevoel van rijkdom. Dank hiervoor!
Nu we weer aan het werk zijn krijgen we nog steeds van verschillende mensen te horen dat ze ons gevolgd hebben en genoten hebben. Dit maakt ons gelukkig.

De tocht was fenomenaal. Kijk op onze blog voor een uitgebreid verslag van dag tot dag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?