Onze kerken zijn gesloten.

Parochiebestuur en pastoraal team nemen het dringende advies van de rijksoverheid over om in de periode tot 19 januari 2021 géén publieke vieringen te houden in onze kerken. Dat betekent dat alle kerken in de komende tijd helaas dicht zijn. Ook alle kerstvieringen gaan dus niet door! Er is ook geen inloop in de kerk of mogelijkheid om de kerststal te bezoeken.

Wat wel door kan gaan:

  • Met Kerstmis en op zondagen zijn er online vieringen die via een link op onze website te volgen zijn. Hierbij wordt de eucharistieviering rechtstreeks uitgezonden vanuit onze parochiekerken in Houten of Culemborg. Met de voor ons vertrouwde voorgangers, cantores, lectoren en acolieten.
  • De Mariakapellen bij onze kerken zijn in principe wel open, voor persoonlijke bezinning en gebed.  Bezoekt u de kapel? De ruimte is er vaak klein; gun een bezoeker voor u de tijd en ga dus niet naar binnen als de kapel bezet is. Houd u aan de anderhalve meter, desinfecteer uw handen en draag een mondkapje als u naar binnen gaat!
  • Onze kerken zijn in deze periode alléén open voor uitvaartvieringen. In een uitvaartviering zijn, afhankelijk van het gebruiksplan en het aantal plaatsen op anderhalve meter, maximaal 100 bezoekers welkom.
  • Onze pastores zijn gewoon bereikbaar voor wie behoefte heeft aan een luisterend oor. Neem contact op via e-mail om een afspraak te maken. Of laat het (lokale) secretariaat u daarbij helpen. Juist in deze donkere dagen is het van belang dat we omzien naar elkaar. We prijzen ons gelukkig met vrijwilligers die daar lokaal aandacht voor hebben. Maar we kunnen allemaal een steentje bijdragen: kijk om je heen naar mensen die alleen zijn of geen bezoek (kunnen) ontvangen: bel eens op, doe een kaartje in de bus of breng iets lekkers langs.

Parochiecentrum, -zaal en secretariaat zijn gesloten voor bezoek en bijeenkomsten
Parochiecentra, parochiezalen en secretariaten zijn eveneens tot 19 januari gesloten voor bezoek. Er kunnen dus geen bijeenkomsten en vergaderingen plaatsvinden, en er is ook geen koffiedrinken of inloop. Het dringende advies aan onze werkgroepen en vrijwilligers is: kom niet bij elkaar! Als je moet overleggen, doe dat dan telefonisch of online. Stel uit wat niet hoogst noodzakelijk is.
U kunt het secretariaat wel bereiken via e-mail en telefonisch via de gebruikelijke tijden (zie verder op onze website of in het parochieblad).

Waarom gaat de parochie mee in de lockdown? Belangrijkste redenen zijn:

  • We maken deel uit van een samenleving en willen solidair zijn met andere sectoren en organisaties, en met onze medeburgers.
  • Wij willen één lijn trekken met andere gelovigen, zoals in de PKN, met wie we lokaal ook optrekken.
  • Dit besluit komt overeen met de eerdere overwegingen en besluiten tijdens de eerste lockdown; daar staan we nog steeds achter.
  • We willen in deze pandemie niet bijdragen aan extra reisbewegingen en dus extra risico’s op besmetting van mensen.
  • We willen onze medewerkers, vrijwilligers en mede-parochianen beschermen.

Parochiebestuur en pastoraal team

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.