UITSTAPJE 8 JULI 2017 NAAR OOSTERHOUT

Binnen oude abdijen kijken en tijd nemen voor stilte en bezinning? Als u dat wel eens mee wilt maken, ga dan mee op zaterdag 8 juli naar Oosterhout voor een kennismaking met de Paulusabdij te Oosterhout (Noord-Brabant) en een vespers in Onze Lieve Vrouwe Abdij. Oosterhout is uniek, omdat daar vlakbij elkaar drie grote oude abdijen staan. Twee daarvan worden 8 juli bezocht. 

U kunt in de Paulusabdij met de aanwezige gemeenschapsleden deelnemen aan de eucharistieviering om 12.00, maakt nader kennis met een van de leden en krijgt een rondleiding door de abdij. Stilte, een inleiding, gesprek, lunch en wandelen in de mooie natuur rondom de abdij maken de dag compleet. De dag wordt vanuit de parochie begeleid door pastoraal werker Laura de Vries, die ook een inleiding zal geven vanuit wat ze zelf al heeft geleerd van de Ignatiaanse spiritualiteit van Chemin Neuf. Op het einde van de dag nemen we deel aan de vespers (avondgebed) in de Onze Lieve Vrouwe Abdij, waar zusters benedictinessen wonen.

Wie is de Gemeenschap Chemin Neuf?

Op verzoek van bisschop Muskens en de benedictinessen vestigde de Gemeenschap Chemin Neuf zich tien jaar geleden in de Paulusabdij, waar tot die tijd benedictijnen. Het is een katholieke gemeenschap met een oecumenische roeping. Deze in veel landen gevestigde gemeenschap telt onder haar leden celibatair levenden, echtparen, jongeren, ouderen en priesters, zowel katholieken als protestanten. Info: www.chemin-neuf.nl. De Paulusabdij kreeg landelijke bekendheid door het tv-programma Op zoek naar God.

Praktische informatie

De organisatie wordt verzorgd door Kees Slijkerman uit de geloofsgemeenschap Wijk bij Duurstede. De exacte tijden en het programma ontvangt u na inschrijving. Een lunchpakket neemt ieder zelf mee. Koffie, thee en soep krijgt u van de gemeenschap. De dag is ook prima geschikt voor jongeren (16+) en iedere andere geïnteresseerde.

Deelname aan deze kloosterdag kost 15 euro per persoon, te betalen bij aankomst. Dit is exclusief reiskosten. Wilt u samen reizen met een andere deelnemer, heeft u een vraag over het vervoer of een andere vraag, neem dan contact op met Kees Slijkerman, en we zullen zien wat mogelijk is. Aanmelden graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk voor 3 juli via Kees Slijkerman, b29@stucom.nl of tel. 0343-576946. Vorige jaren is er ook een kloosterdag vanuit Wijk bij Duurstede georganiseerd en dat is de deelnemers goed bevallen.

Kees Slijkerman en Laura de Vries, pastoraal werker

Parochies H. Paus Johannes XXIII & H. Suitbertus

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?