Mgr Eijk bij Prinsenhuismaaltijd

Mgr. Eijk op bezoek bij Prinsenhuismaaltijd Wijk bij Duurstede

lew_5d14113

Sinds een aantal jaren wordt eens per maand door een diaconale werkgroep van de Rooms Katholieke kerk gekookt om ouderen een gezellige zondagmiddag te bezorgen, beter bekend onder de naam Prinsenhuismaaltijden.

Het aartsbisdom Utrecht beveelt in haar pastoraal beleidsplan dit soort diaconale activiteiten van harte aan. Vandaar dat  Mgr. Eijk, aartsbisschop, op bezoek kwam bij de Prinsenhuismaaltijd en met eigen ogen zag hoe de mensen genoten van een gezellig samenzijn met een goed glas, een driegangenmaaltijd en koffie na. Mgr. Eijk was bijzonder te spreken over dit unieke diaconale werk wat wij verrichten en had de maaltijd als heel goed beleefd, zo hebben we uit diverse bronnen (ook van het aartsbisdom) mogen vernemen. De diaconale werkgroep ervaart het bezoek lew_5d14141van de aartsbisschop als een stimulans om verder te gaan met deze maaltijden. 

Meer foto’s vindt u op www.wleeman.nl/Prinsenhuismaaltijd en op de site van het aartsbisdom (www.aartsbisdom.nl) is een aardig stukje met foto’s verschenen. Ook het Algemeen Dagblad en de lokale kranten hebben ruim aandacht besteed aan het bezoek van Mgr. Eijk en de Prinsenhuismaaltijden.

 

Wilt u ook bijdragen aan het succes van deze maaltijden? We hebben namelijk een 6 pits gasfornuis tweedehands aangeschaft. Om dit te plaatsen is een verbouwing van de keuken noodzakelijk. Als u een financiële bijdrage wilt leveren of bij de verbouwing een handje uit de mouwen wilt steken, of zoveel verstand van verbouwen hebt dat u de klus op u durft te nemen…. Daar zouden we heel blij mee zijn!

Neem dan contact op met de coördinator, Jos Gebbinck: josgebbinck@casema.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?