Maria na Hemelvaart…: 23 mei 2017

Dinsdagavond 23 mei is er in Wijk bij Duurstede weer een Maria-avond in het Prinsenhuis, Klooster Leuterstraat 35, naast de r.-k. kerk. Het programma bestaat uit het lezen en overwegen van Bijbelverhalen waarin de moeder van Jezus een hoofdrol vervult.

Tijdens de vorige Maria-bijbelavond, in februari, was Maria met Jezus op een bruiloft in Kana en zei ze: ‘Doe alles wat Jezus zeggen zal.’ En staande onder het kruis waar Jezus aan hing, kreeg Maria niet alleen Johannes als zoon, maar ieder die Jezus liefheeft.

Op de komende Maria-avond is de vraag: Wat deed Maria nadat Jezus naar de hemel ging, de gebeurtenis waaraan we Hemelvaartsdag als vrije dag danken? Wat deed  Maria daarna, wat staat daarover in de Bijbel? Iedereen is welkom om dat te ontdekken. Aanvang 23 mei om 20.00 uur. Vanaf 19.30 inloop en koffie/thee met wat lekkers. Toegang gratis. Deze avond is tegelijk een voorbereiding op Pinksteren.

Organisatie: de katholieke groep Jonge Wijn, Annemieke Verberk, Fien Snoek, Mieke Spronk, Margriet Vink en Kees Slijkerman. Ze willen zelf leren en leermomenten bieden aan anderen. Aanmelden via b29@stucom.nl of tel. 0343-576946.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?