llustere Figuren spelen ‘De Weldoener’ in Grote Kerk van Wijk bij Duurstede

Op vrijdag 13 mei, aanvang 20.00 uur, vindt in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede een bijzondere uitvoering plaats. Het Friese theatercollectief Illustere Figuren speelt de voorstelling ‘De Weldoener’. Geïnspireerd door Bonifatius stellen ze met humor actuele thema’s aan de orde.

In de voorstelling gaan de acteurs op zoek naar de stem van de nuance die in de media vaak gemist wordt. In een sterk polariserende samenleving is dat uiterst actueel. Velen denken tegenwoordig zwart wit vanuit hun bevoorrechte bubbel. ‘De Weldoener’ is een letterlijke vertaling van de naam Bonifatius, die als inspirator geldt voor deze voorstelling. Deze Engelse missionaris zette in 716 voet aan wal in Dorestad. Omdat de kerk een plek is waar de zoekende mens altijd welkom is, heeft het collectief ervoor gekozen deze tour langs kerken te doen in plaats van theaters.

Kaarten à € 12,50 zijn te bestellen via: https://illusterefiguren.nl/agenda/ (>13 mei)

Ook aan de ingang zullen ze te koop zijn, maar op=op. Organisatie i.s.m. Stichting Bonifatius Dorestad.

In AD Utrecht staat erover: https://www.ad.nl/utrecht/theatercollectief-brengt-met-voorstelling-de-weldoener-bonifatius-even-terug-in-wijk-en-utrecht~a3c2a225/

Illustere Figuren presenteert zichzelf al dus: “Wij zijn een theatercollectief met een positief geloof in de mensheid, dat met humor grote maatschappelijke thema’s persoonlijk maakt. We staan voor theater dat prikkelt en verwart, maar toch stiekem je mondhoeken doet krullen. Wij kunnen onze verhalen enkel en alleen vertellen vanuit ons perspectief en daarom staan wij als onszelf op het toneel: met alle wijsheden, absurditeiten, fascinaties en overdenkingen die bij ons horen. We maken theater voor iedereen die het aandurft om zijn wereldbeeld aan de kaak te stellen. Met trots maken wij sinds 2021 deel uit van de Friese Kunstinfrastructuur.”  Illustere Figuren bestaat uit acteurs en theatermakers Joeso Peters, Raymond Muller, Zen Roorda en Tim Verbeek. Eindregisseur van deze voorstelling is Klemens Patijn.

Kees Slijkerman

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.