LICHT IN HET DUISTER – VIDEO, WANDELING EN ONLINE-ONTMOETING

“Licht in het duister” is dit jaar het thema van de internationale Week van gebed voor eenheid van christenen, 16-23 januari 2022, waarin ook de kerken van Wijk bij Duurstede samen optrekken. Er is een coronaproof programma voorbereid met een nieuw YouTubefilmpje, een wandeling en een online-ontmoeting.

Op 15 januari wordt in theater Calypso een filmpje gemaakt – en daarna online geplaatst -, waarin Wijkse voorgangers ieder vanuit hun eigen kerk iets zeggen over het thema. Waar zien zij licht als van alles tegenzit door corona, polarisatie en klimaatverandering? Hoe vullen kerkelijke tradities elkaar daarbij aan? Dit nieuwe filmpje staat vanaf het gereedkomen op https://vimeo.com/666041998.

Het nog altijd actuele filmpje van 2021, Blijf in mijn liefde, is opnieuw gepubliceerd, nu op https://youtu.be/bNsVnB-K2RI.

Wandeling

Dinsdag 18 januari gaan groepjes van twee personen met elkaar een wandeling maken, rondom de kerkgebouwen van Wijk bij Duurstede. Daarbij kan een tussenstop gemaakt worden bij de ‘coronaklaagmuur’ en het Komt-allen-tot-Mij-kruis van de gezamenlijke kerken, beide te vinden in stiltetuin De Kloosterhof (achter Klooster Leuterstraat 37; elke dag vrij toegankelijk). Met meerdere mensen tegelijk samenkomen is niet toegestaan, maar wandelend in gesprek gaan met iemand die je nog niet kent, is een effectieve manier om te werken aan verbinding en eenheid. Deelnemers krijgen na aanmelding een gespreksvraag bij het thema mee.

Online-ontmoeting via Zoom

Donderdagavond 20 januari is er online een interactieve ontmoeting met gebed, muziek en lezing. Dit o.l.v. Bart van Nes, voorganger van de baptistengemeente; Marien Middelkoop, predikant van de Hervormde Gemeente en Kees Slijkerman van de katholieke parochie.

Aanvang: 19.30 uur; zoomroom open vanaf 19.00 uur. Wie niet eerder Zoom gebruikte, kan daarbij telefonisch assistentie krijgen via 0343-576946. De ervaring met serieuze online-ontmoetingen is vaak erg positief en zeer verbindend.

Aanmelding voor wandeling en zoombijeenkomst bij Willeke Koert, wskoert@hotmail.com, tel.  06-12163012

De Werkgroep Week van Gebed Wijk bij Duurstede

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.