Een kloosterdag uit de tijd van Bonifatius meemaken?

KLOOSTERDAG ALS BONIFATIUS

Hoe leefde Bonifatius in een klooster, voordat hij 1300 jaar geleden als missionaris naar het vasteland van Europa kwam? Hij was een benedictijner monnik en heeft ook meerdere benedictijnse kloosters in Europa gesticht. Hoe leefden en leven die monniken?

 

 Wie dat wil ontdekken kan zich aanmelden voor een dag in het benedictijnse klooster bij Doetinchem, de Sint Willibrordsabdij. Een zaterdag, 9 juli 2016, leven als Bonifatius in het klooster.

U neemt met alle aanwezige monniken deel aan twee gebedsdiensten, maakt nader kennis met een van de monniken en krijgt een inleiding in de benedictijnse spiritualiteit. Zo krijgt u een idee van de geloofsbeleving van Bonifatius en veel andere monniken die een grote bijdrage hebben geleverd aan de religieuze en culturele ontwikkeling van Nederland.

Stilte, gesprek, lunch en wandelen in de mooie natuur rondom de abdij maken de dag compleet. Koffie, thee en soep krijgt u van de monniken. Lunchpakket zelf meenemen.

Er is ruimte voor 24 deelnemers. Deelname kost 15 euro per persoon, te betalen bij aankomst. Dit is exclusief reiskosten. Deelnemers vanuit Wijk bij Duurstede verzamelen daar om 8.40 uur, vertrekken om 9.00 uur en zijn rond 19.00 uur weer terug. Ze maken gebruik van gezamenlijk vervoer met eigen auto’s en delen per auto samen de benzinekosten.

Vorig jaar is er ook zo’n dag vanuit Wijk bij Duurstede georganiseerd en dat is de deelnemers goed bevallen. Vooral voor wie niet eerder in een klooster kwam, was het een hele ervaring. Dit jaar zal er bijzondere aandacht zijn voor Bonifatius.

U kunt zich aanmelden bij Kees Slijkerman via b29@stucom.nl

 

Aanvullende informatie: www.johannesdedoper.net/kloosterdag-als-bonifatius

 

Meer Bonifatius–Dorestad-activiteiten: www.dorestadonthuld.nl/Bonifatius_agenda.html

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?