Kleurrijk Uit in Wijk op 5 september 2015: onze Katholieke kerk is open, met o.a. aandacht voor kloosters

Zaterdagmiddag 5 september 2015 is de rk kerk in Wijk bij Duurstede open tijdens het festival Kleurrijk Uit in Wijk dat in de binnenstad en rond de kerk plaatsvindt van 13.00-17.00 uur

Voor in de kerk kun je bidden, een kaarsje opsteken, een gebedsbriefje schrijven of een kaartje met een bijbeltekst meenemen.

Kom ook langs voor een goed gesprek of om zomaar de kerk vanbinnen eens rustig te bekijken. In de hele binnenstad zijn kraampjes, er is muziek en naast de rk kerk is er een plein met activiteiten voor kinderen.

Deze keer hebben we speciale aandacht voor het kloosterleven: Kloosters, abdijen… Bij veel mensen gaat dan de fantasie werken: dikke muren, mannen en vrouwen in een soort klederdracht, ze hebben iets over armoede en kuisheid beloofd, ze bidden de hele dag, o nee.. niet altijd want sommigen doen ook nog wel wat nuttigs in de maatschappij. Brouwen ze bier? Zijn ze de hele dag nu wel of niet stil? Hoe is dat, om ongetrouwd te leven? Al met al maar een vreemd verschijnsel in deze tijd.

Iin de Katholieke kerk Sint Johannes de Doper wordt een abdijhoek ingericht, waar informatie over het kloosterleven wordt gegeven. Er liggen boeken van oa Anselm Grün en andere schrijvers, er wordt  informatie gegeven over hoe monniken leven, bidden en werken. Er is een presentatie over spiritualiteit, er is gelegenheid om vragen te stellen. Er is ook informatie over wat een verblijf in een abdij kan betekenen om staande te blijven in deze hectische maatschappij.

Er is natuurlijk informatie over de geloften die monniken afleggen, en over hoe dat is, om samen te leven en hoe het je hele leven daar uit te houden. Ik verklap u nu al dat ‘geheim’: dat kan alleen wanneer je er elke dag weer in vrijheid voor kiest. En dat is precies wat de monnik doet.

In de kloosterhoek kunt u iets ervaren van kloosters, het verblijf daar, de manier waarop monniken en monialen daar leven.

Op zaterdag 5 september is er ook, tussen 17.00 en 17.30, in de dagkapel van de kerk, een stiltevesper. Naast het gesproken en gezongen woord, is er het stille, onuitgesproken woord. Wees van harte welkom.

Voor meer informatie mbt het kloosterlevenkunt u contact opnemen met Jos Gebbinck: josgebbinck@casema.nl

Meehelpen in de kerk of buiten (mensen uitnodigen om binnen een kaarsje op te steken voor het altaar)? Mail Kees Slijkerman b29@stucom.nl, telefoon 0343-576946.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?