Een Maria-preek met gevolgen

De preek die pastor Anton ten Klooster op 15 augustus in de eucharistieviering in Cothen hield, was mede aanleiding voor de oecumenische bezinningsavond die 31 mei georganiseerd wordt door het Beraad van Kerken van Wijk bij Duurstede. Iedereen is welkom.

 In zijn vakantie kon hij niet ophouden met lezen in het boek ‘Maria, icoon van genade’, geschreven door de christelijk-gereformeerde theoloog Arnold Huijgen. Waar  zijn hart vol van was, liep zijn mond  van over. Die preek is nu hier als artikel te lezen. Zelf zit Ten Klooster 31 mei in de VS, daarom spreekt prof. Marcel Sarot, katholiek diaken te Leersum. Hij wordt aangevuld met korte bijdragen van de beide predikanten van de Hervormde en de Protestantse Gemeente in Wijk bij Duurstede en een ouderling van de Hervormde Gemeente in Langbroek, die het boek ook lazen.

In onze Mariakapellen komen mensen van allerlei achtergronden met eigen gedachten in stilte. 31 mei bezinnen we ons samen op Maria, door Anton ten Klooster ‘moeder van de eenheid’ genoemd. Het is in de negen dagen voor Pinksteren, waarin Maria te midden van de apostelen en andere familie en leerlingen van Jezus biddend wachtten op de Heilige Geest. Op welke punten kan het boek van Huijgen ons als christenen van heel verschillende tradities helpen om samen dichter bij Christus te komen? Kan dit boek katholieken en protestanten helpen om hun zicht op Maria te verhelderen en te verbeteren?

Tijd: 20.00-21.30 uur, toegang is gratis. Locatie: De Open Hof, Kerkstraatje 4, Wijk bij Duurstede.

Info: Kees Slijkerman, die deze bezinningsavond zal leiden, b29@stucom.nl, tel. 0343-576 946, Jan Offringa, tel. 06 4989 4905

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.