Onze kerk: ook in de weer voor “de ander…”

Diaconale ditjes en datjes van onze geloofsgemeenschap
door Jos Gebbinck.

Sinds enige tijd heb ik de eer om in de locatieraad de portefeuille diaconie te mogen dienen. Door ziekte van het vorige bestuurslid zijn begrijpelijkerwijs zaken minder aan de orde gekomen dan we zouden willen. En door middel van de diaconale ditjes en datjes wil ik onze geloofsgenoten van Johannes de Doper even bijpraten.

Opbrengst vastenactie 2016

In 2016 is in onze geloofsgemeenschap 2249,53 euro voor de vastenactie 2016. Dit komt ten

goede aan een aantal gemeenschappen in Oeganda, zodat zij beter om kunnen gaan met extreme droogte én extreme regenval. Daardoor verbeteren de oogsten en hebben de mensen voldoende te eten.

Vastenactie_logo (1)Vastenactie 2017

Briefpapier_Nederlands Onze parochie ondersteunt dit jaar de Stichting Kinderhulp Togo van Cécile en Jouke Schat, het project “de schatten van Togo”. De stichting vraagt hulp voor het behandelen van zieke kinderen.

Concreet:

  • Meefinancieren van operaties en andere medische behandelingen
  • Vaccineren kinderen met sikkelcelanemie
  • Kosten laboratoriumonderzoek opsporing ziektes
  • Jaarlijks lichamelijk onderzoek van dove kinderen en kinderen met een verstandelijke beperking;
  • Bijdrage van schoolgeld voor de 80 armste kinderen

Prinsenhuismaaltijden

Er is hard, heel hard gewerkt om de keuken in het Prinsenhuis te verplaatsen en de nieuwe zaal voor ontmoeting en maaltijd op te knappen. Het resultaat is geweldig en onze gasten zijn onder de indruk. Inmiddels hebben we eind januari en eind februari al weer twee keer een maaltijd verzorgd. Dank ook aan de vrijwilligers voor hun onvermoeibare inzet.

Pax voor vrede

Pax is een interkerkelijke vredesorganisatie en voor onze geloofsgemeenschap ‘leverancier’ van ideeën voor de oecumenische viering in de vredesweek in september. Enkele keren per jaar verschijnt hun magazine. Hierin leest u is wat hun (geloofs-)inzet is in het op de politiek-maatschappelijke agenda houden van het thema vrede. Het magazine ligt op de leestafel achter in onze kerk.

RK begraafplaats Johannes de Doper

48417090.jpg Een van de 8 werken van barmhartigheid is het begraven van de doden. Daar hoort ook bij het onderhoud van onze begraafplaats aan de Steenstraat. Het begraven en onderhouden van de begraafplaats is dus een waardevolle diaconale activiteit. We zijn dankbaar voor die mensen die hebben gezorgd dat de begraafplaats er waardig uitziet.

De begraafplaats is weer in actief gebruik, er kan op korte termijn weer begraven worden. Momenteel worden door de vrijwilligers en het bestuur de laatste puntjes op de i gezet. Ook wordt een speciale website gebouwd.

Jaarthema

Het pastoraal team heeft voor het werkjaar 2017-2018 een jaarthema, ‘Onderweg in geloof’, vastgesteld. Iedere locatie van de Heilige Suitbertus en Paus Johannes de 23ste is uitgenodigd een initiatief te ontplooien dat bij jaarthema past. Wij hebben vanuit de locatieraad, op inspiratie van een werkgroep (Frans Bosman, Carole van Ginkel, ondergetekende) dit thema verder verwoord in ‘De achterkant van de economische groei’.

De economie groeit maar komt ook in Wijk bij Duurstede niet ten goede aan iedereen. Het idee is om, vanuit de ‘samen-kerk-zijn’ gedachte, binnen en buiten de kerk een aantal activiteiten rond dit thema verzorgen. Dit gaan we niet allemaal zelf doen, doet u vooral mee. Ook wij zullen mensen en organisaties benaderen om met dit thema aan de slag te gaan. U hoort van ons.

Reageren? Meedoen? Iets willen betekenen? Ochtendje komen klussen? Mail naar josgebbinck@casema.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?