1 juli 2015: Informatieavond kloosterleven, met voorproefje!

abdij DoetinchemOp woensdagavond 1 juli is er om 19:30 uur een informatieavond over kloosters, in het Prinsenhuis naast de katholieke kerk te Wijk bij Duurstede, Klooster Leuterstraat 37. Toegang gratis.

Iedereen die wel eens wil weten wat monniken in een klooster doen, en waarom, is van harte welkom. Twee in Wijk bij Duurstede wonende oblaten van een benedictijns klooster zullen vertellen waarom ze zo vaak naar een klooster gaan en wat ze daar vinden. Vanuit Wijk bij Duurstede gaat op 25 juli aanstaande een groep mensen naar de Benedictijnse St.-Willibrordsabdij te Doetinchem. Er is nog ruimte voor enkele mensen meer.

De informatieavond van 1 juli is ook een voorbereiding op die kloosterdag.
De katholieke kerk in Wijk bij Duurstede is gebouwd op het terrein van het voormalige Maria Magdalenaklooster dat daar van 1400-1600 stond. Inlichtingen: 0343-576946 of e: theom@kpnmail.nl.

Op woensdag 1 juli is er, na afloop van de informatieavond over kloosters, ter afsluiting om 21.00 uur een korte gebedsviering in de dagkapel.

De korte gebedsviering wordt, in kloostertermen, ’Completen’ of dagsluiting genoemd. Het is het laatste gezamenlijke, sobere gebed op die dag van de kerk (de monniken- of monialengemeenschap, de gelovigen thuis). In de Completen  wordt als het ware de dag met zijn gebeurtenissen, goed en minder goed, bij God teruggelegd. De Barmhartigheid van God wordt aanvaard en men kan in rust en vrede zich aan de nacht en de slaap toevertrouwen.

Een mooie impressie van het klooster in Doetinchem https://www.youtube.com/watch?v=HZ2DivfExOM (5 minuten)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?