Geslaagd diaconaal weekeinde

Tijdens de vieringen van 1 en 2 juli in werd in de hele parochies het jaarlijkse diaconaal weekend gevierd. In de diverse vieringen in onze kerken werd Onder het motto ‘HELP ELKAAR VERDER’ aandacht geschonken aan het belang van de doelstellingen van de Stichting ‘Gered Gereedschap’, en de wijze waarop deze stichting daar invulling aan geeft’. U heeft daar uitgebreid over kunnen lezen en ook in de vieringen is erbij stilgestaan.

We kunnen u melden dat we met zijn allen een enorme hoeveelheid gereedschap hebben ingezameld. Dat betekent dat we zowel de werkers van de stichting Gered Gereedschap in Den Dolder als de startende ondernemers en jonge mensen in ontwikkelingslanden goed hebben geholpen.  Vele mensen in onze lokale geloofsgemeenschappen zijn actief betrokken geweest bij het inzamelen van gebruikt gereedschap. De opbrengst van de collectes die tijdens de vieringen zijn gehouden, is bestemd voor het verschepen van al het geredde gereedschap. De hoogte van het bedrag is op dit moment nog niet bekend.

Het diaconaal weekeinde komt tot stand door samenwerking van het Parochiële Profielberaad Diaconie, de Parochiële Caritas Instelling, Cees Jansen van Gered gereedschap en Lilian Weijman (pw).

Wij willen langs deze weg iedereen bedanken die aan het welslagen van dit weekeinde heeft bijgedragen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?