Gepensioneerd Pastoraal Werker Cor van Raaij is overleden

CorvanRaaijCornelis Henricus Joseph van Raaij, gepensioneerd pastoraal werker binnen het Aartsbisdom Utrecht, is op 31 juli 2015 overleden.
Cor van Raaij werd op 3 maart 1936 geboren in Doetinchem. Op 1 september 1974 werd hij als pastoraal werker benoemd in de H. Remigiusparochie te Duiven binnen het samenwerkingsverband Duiven-Westervoort. Met ingang van 1 september 1979 volgde zijn benoeming als pastoraal werker te Deventer voor de Maria Koningin- en de Joannes Vianneyparochie met als hoofdopdracht de zielzorg in de Maria Koninginparochie.

Hierna volgden benoemingen bij de Interparochiële Vereniging Zuidoost Twente voor de parochies in Losser, Overdinkel en Glanerbrug (1984) en in de parochies te Wijk bij Duurstede, Cothen en Werkhoven (1989). Op 1 maart 2001 ging hij met pensioen. In het overlijdensbericht dat het Aartsbisdom Utrecht verspreidt, schrijft kardinaal Eijk: “Gaarne verzoek ik u om hem in uw gebed te gedenken. Moge de Heer zijn dienaar opnemen in zijn heerlijkheid.”

Cor van Raaij was geruime tijd pastoraal werker in onze toenmalige parochie. Cor was een echt gemeenschapsmens. Met name jongeren en de medemens die het moeilijk had hadden zijn aandacht.  Als hij in het pastorale werk voor keuzes kwam te staan dacht hij altijd: “Wat zou Jezus hebben gedaan?”. Of dit strookte met de kerkelijke leer vond hij minder belangrijk. Zijn motivatie om pastoraal werker te worden verwoordde hij met de woorden:

“Ik had een dringende behoefte om met mensen om te gaan, met mensen in moeilijkheden. Via de kerk was ik geïnspireerd door de figuur Jezus van Nazareth. Zoals híj met mensen omging! Dat is nog steeds mijn leidraad”.

De laatste jaren ging Cor sukkelen met zijn gezondheid en leidde hij een teruggetrokken leven in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis.

Cor was dan weliswaar niet meer prominent aanwezig in de samenleving, hij wel heeft gezaaid en het nodige achtergelaten. We zijn Cor veel dank verschuldigd!

De avondwake vindt plaats op vrijdag 7 augustus 2015 om 19.00 uur in de HH. Petrus en Pauluskerk, Kerkweg 7 te Cothen. Na de wake is er gelegenheid tot afscheid nemen en de familie te condoleren.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 8 augustus 2015 om 11.30 uur in de Johannes de Doperkerk, Klooster Leuterstraat 37 te Wijk bij Duurstede. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats Groenewoud, Groenewoudseweg 12 te Cothen.

2 thoughts on “Gepensioneerd Pastoraal Werker Cor van Raaij is overleden”

  1. Een fantastisch mens met een luisterend oor voor velen…..en fijne samenwerking. Moge de Heer U begeleiden op Uw laatste reis. Rust zacht pastor Cor van Raaij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?