Gemeenschappelijke Ziekenzalving: een mooi gebeuren

Het is al even geleden: op vrijdag 10 februari was er een eucharistieviering in het E&E, Pastoor Hogenelst ging, geassisteerd door diaken Dols, voor. In deze druk bezochte viering konden diegenen die dat wilden de ziekenzalving ontvangen. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. Het sacrament van de Ziekenzalving is het laatste der zeven sacramenten van de rk kerk:

Met de handoplegging en de ziekenzalving wil de Heer zieken laten voelen dat Hij hen nabij blijft.

Al enkele jaren is er de mogelijkheid om op deze wijze dit sacrament te ontvangen. Het sacrament der zieken is er allereerst voor zieken, maar ook voor hen voor wie het leven door (hoge) ouderdom broos is geworden. Het tijdig ontvangen van dit sacrament geeft rust en overgave. In tegenstelling tot vroeger, beleeft de Kerk dit sacrament niet als stervenssacrament maar als gelovig teken om de levende te sterken in z’n ziekte, ouderdom of broosheid. In die zin is het ontvangen van dit sacrament ook niet aan leeftijd gebonden.

De kern van de ziekenzalving bestaat uit de handoplegging en de zalving van voorhoofd en handpalmen met de door de bisschop gezegende olijfolie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?