Gemeenschappelijke ziekenzalving in het E&E.

20130731ziekenzalving

20130731ziekenzalving

Gemeenschappelijke ziekenzalving in het E&E.

Op vrijdag 10 februari 2017 om 18:30 uur, is er een eucharistieviering in het

Ewoud en Elisabethgasthuis, voorgegaan door pastoor F. Hogenelst. In deze eucharistieviering is het mogelijk om het sacrament van de zieken te ontvangen.

Tot voor enkele jaren werd dit Sacrament alleen toegediend aan zeer ernstig zieken. Vaak werd er zelfs gewacht totdat men stervende was! Maar het gebed bij de zieken en toediening van de Heilige Olie is duidelijk bedoeld is als steun van Godswege. Steun bij het héle laatste stuk van iemands levensweg en niet alleen maar op het allerlaatste einde, wanneer je op sterven na dood zou zijn.

Voor veel mensen betekent ouder worden vaak dat je moet leren omgaan met de problemen en beperkingen die dat met zich meebrengt. Men zegt niet voor niets: ‘ouderdom komt met gebreken’. Mensen voelen ook vaker en sterker het verlies van dierbaren, en ze hebben gevoelens van onmacht en onrust of zorgen in de familiekring. Dan kan de Ziekenzalving nét even extra kracht geven voor het leven van alle dag. De ziekenzalving versterkt het geloof dat al in mensen aanwezig is. Daarnaast geeft het mensen ook rust, zo van: ‘Als er eens onverwacht wat gebeurt, dan ben ik er tóch klaar voor!’

Bovendien zijn alle sacramenten van de Kerk, dus ook de Ziekenzalving, altijd bestemd voor levenden. Het is nooit de bedoeling geweest – en ook niet toegestaan – om aan overledenen een sacrament toe te dienen. Dit geldt voor de ziekenzalving maar ook voor het H. Doopsel en de andere sacramenten. Wat wél kan en wat ook wel gebeurt, is dat iemand vaker het Sacrament der Zieken ontvangt, bijvoorbeeld jaarlijks.

Het is mogelijk om dit Sacrament te ontvangen in deze gezamenlijke viering waarbij ook een eventuele partner, vrijwilligers, kinderen en familieleden welkom zijn.

Door de ziekenzalving ontvangt de zieke de genade van de heilige Geest.

Het sacrament van de zieken kan ontvangen worden door allen die behoren tot de Rooms-Katholieke Kerk.

U wordt van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen. Ook wanneer u geen ziekenzalving wilt ontvangen bent u natuurlijk van harte welkom in deze eucharistieviering, vrijdagavond 10 februari 2017, E&E, 18:30 uur.

De pastorale bezoekgroep nodigt u, mede namens pastoor F. Hogenelst,

van harte uit.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?