Geef je op: Expeditie Vluchteling

Zondag 18 oktober was er in onze kerk een gezinsviering. Na afloop van de viering is “Expeditie Vluchteling” van start gegaan. Kinderen werden voor de uitdaging gesteld: Durf jij het aan om te leven als vluchteling? Jij kan je nu ook opgeven voor deze Expeditie!

Er zijn vier opdrachten die moeten worden uitgevoerd. Vraag je vader, moeder, broer, zusje, juf, meester, oom of buurvrouw jou te sponseren. Hiermee steunen jullie dan de actie: Wijk voor de Vluchteling. Durf jij deze uitdaging ook aan? Geef je dan snel op via carolevanginkel@hotmail.com of info@wijkvoordevluchteling.nl

expeditie2De opdrachten zijn:

Uitdaging 1

Vluchtelingen hebben geen vaste woning. Ze moeten vaak een hutje bouwen. Lukt het jou om een schuilplaats te bouwen met het materiaal wat je in de directe omgeving vindt? Bijvoorbeeld van takken, karton of restjes stof. Als je een vluchteling bent, moet je het doen met wat voorhanden is.

Uitdaging 2

Vluchtelingen kunnen niet naar een Supermarkt om een uitgebreide maaltijd te kopen. Bewijs dat jij je kunt redden en maak een maaltijd voor je gezin. Vraag aan één van je ouders het ingrediënt te kiezen wat het hoofdbestanddeel wordt van je maaltijd. Want als je een vluchteling bent, heb je niet veel keus.

Uitdaging 3

Een vluchteling heeft maar beperkt toegang tot water en moet dus zuinig aan doen. Bewijs dat het je lukt om je te wassen met maar twee liter water. Gebruik flessen of maatbekers waar precies twee liter water in past en neem die mee naar de douche. Want als je vluchteling bent, is water kostbaar.

Uitdaging 4

Het is voor een vluchteling niet moeilijk om zijn buurman te helpen. Bewijs dat jij je nuttig kunt maken en iemand hulp kunt bieden. Ga op bezoek bij je buurman of bij een vriendin en vraag waarmee je hen een dienst kunt bewijzen. Want vluchtelingen horen elkaar te helpen.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?