Een stampvolle kerk bij The Passion of Christ op 27 maart 2018!!

In de week voor Pasen, op 27 maart 2018, werd in Wijk bij Duurstede The Passion of Christ opgevoerd. De kerk was stampvol, de extra ingehuurde stoelen waren allemaal bezet.

Het was een prachtige uitvoering, alles kwam mooi samen: muziek, verteller, spelers, licht en beelden.

The Passion of Christ is een muzikale vertelling over het leven van Jezus, de intocht in Jeruzalem, zijn kruisiging en opstanding. Nederlandstalige popsongs en nummers uit Jesus Christ Superstar en een gospel gezongen door het koor Face to Face en het tienerkoor vertolkten het Bijbelverhaal dat van alle tijden is. Het gaat over liefde, verraad, onschuld en verdriet. Het gaat over hoop en liefde die de dood overwint. Het is een verhaal dat overal ter wereld nog steeds inspireert en steeds weer opnieuw verteld moet worden.

Pastoraal werker Lidy Langendijk was de verteller en deed dat weergaloos. Zij nam de rol over van dominee Rebecca Onderstal die in Houten is gaan werken. Lidy nam de aanwezigen mee in het verhaal en maakte er een indringend geheel van.
Jezus, vertolkt door Jack vd Laak, speelde vol overgave en ook Petrus (Wim Kocken) en Judas (nieuwe speler: Robbert Peek) maakten duidelijk dat iedereen mens is.
Nieuw was ook de aanwezigheid van twee Maria’s, Maria Magdalena en Maria, de moeder van Jezus. Annemieke Verberk zette ze levensecht mee en liet iedereen invoelen hoe het is om je geliefde en je kind te verliezen.

Aan het einde kon er een kaarsje worden opgestoken, zowel bij het ruwhouten kruis wat was binnengedragen als bij het kruis in de kloostertuin.

Het was weer een avond om nooit te vergeten. Een avond met een boodschap die we steeds weer in praktijk moeten brengen.

Heeft er iemand foto’s of filmpjes? Wil je ze naar Frans@fbosman.nl sturen? We willen graag een mooie reportage maken…

Zaterdagavond zingt Face to Face weer in de Paaswake, om 21:00 in de RK Kerk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?