Diaconale eucharistieviering – zaterdag 11 juni

Dit jaar is door Paus Franciscus uitgeroepen tot Heilig jaar van de barmhartigheid. Onze parochie geeft in het weekend van 11-12 juni hier, vanuit haar diaconale opdracht, vorm aan.

Centraal staat in deze viering de Stichting Exodus. Deze stichting begeleidt (ex)gevangenen op hun pad naar ‘nieuwe deelname’ aan het maatschappelijk leven.

Stichting Exodus heeft in Utrecht  een ‘moederhuis’ van waaruit de activiteiten worden georganiseerd en de inzet van vrijwilligers wordt begeleid.  Stichting Exodus heeft aangegeven dat het moederhuis moet worden opgeknapt. Daarvoor is geld, materiaal en inzet van vrijwilligers nodig. De opbrengst van de collectes (die door de PCI zal worden verdubbeld) tijdens de diverse diensten in dit weekend komt ten goede aan de Stichting Exodus.

Na afloop van de viering vindt u achter in de kerk vindt u een inschrijfformulier.

Als u wilt deelnemen aan het opknappen van het moederhuis met de ingezamelde materialen kun u uw naam opschrijven. U wordt dan benaderd door Arie van Rooijen uit Schalkwijk die e.e.a. coördineert.

Als u vrijwilliger wilt worden bij de stichting Exodus kunt u ook uw naam opschrijven. De stichting zal u dan t.z.t hierover benaderen.

Afbeelding2De begeleiders en vrijwilligers van Exodus Midden Nederland helpen (ex-)gedetineerden en hun familie op weg naar een leven zonder criminatliteit. In een samenleving die meer is gericht op vergelding dan op verzoening en herstel. Lang niet altijd worden nieuwe kansen geboden aan mensen die in de gevangenis hebben gezeten en die werkelijk spijt hebben van wat ze hebben misdaan, die gemotiveerd zijn om een nieuw leven te leiden zonder criminaliteit. Als het dan even tegenzit – zoals bij het zoeken van een baan, woonruimte of de zin van het leven – is het erg verleidelijk om weer verkeerde keuzen te maken en terug te vallen in oude fouten en gewoonten. Exodus Midden Nederland probeert (ex-) gedetineerden uit de negatieve spiraal te halen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?